2014. 03. 10. 11:13

Halálosan megfenyegették Zuschlag Jánost

Saját elmondása szerint "halálos fenyegetést" kapott egy bevásárlóközpontban Zuschlag János. Szerinte ez egyértelműen összefüggésben van azzal, hogy pénteken interjút adott a Napi Gazdaságnak a ma megjelenő botránykönyvéről. Zuschlag János szerint egy ellenzéki aktivista lehetett a fenyegető, rendőrségi feljelentést is tesz.

"Tegnap este olyan dolog történt, amire én magam nem gondoltam volna, hogy megérem Magyarországon. Megfenyegettek, amikor egy bevásárlóközpont ajtajában egy 40 körüli – úriembernek nem tudom, hogy nevezhető – ember azt mondta nekem, hogy „Ezt nem felejtjük el neked, és ezért meg fogsz halni" – nyilatkozta Zuschlag János a Hír Tv-nek vasárnap. 

Az egykori MSZP-s politikus elmondása szerint nem ismerte a fenyegetőt, aki "egy olyan ember lehetett, aki a jelenlegi ellenzék aktivistája, vagy az ő ideológiáját valló személy, hiszen nyilván jelen pillanatban az ő érdekeiket sérti elsősorban az én megjelenő könyvem".

Zuschlag a műsorban telefonon azt mondta: rendőrségi feljelentést tesz, "mert véletlenül sem szeretné", hogy akár a családját, vagy akár őt magát "rendszeres jelleggel lehessen fenyegetni".

A HVG emlékeztet, hogy az önéletrajzi könyvéről Zuschlag János pénteken nyilatkozott először a Napi Gazdaságnak. Az interjúban azt állította, ötvenmillió forintot kapott annak idején egy nejlonszatyorban a szocialista párt titkos széfjéből azért, hogy visszalépjen a 2006-os választási kampányban. Azt is mondta, Gyurcsány Ferenc tudott azokról a fiktív szerződésekről, amelyek miatt ő börtönbe került.

hvg.hu - alfahir.hu