Vona: a világ legnagyobb koncentrációs táborát működteti Izrael

A Jobbik tüntetést szervezett a Gázai övezetben történt brutális izraeli offenzíva miatt a budapesti izraeli nagykövetség elé. A rendezvényen felszólal Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. A rendezvényről szóló tudósításunk folyamatosan frissül!

A meglehetősen hideg idő ellenére már most gyülekeznek a résztvevők. A helyszínen tartózkodó tudósítónk elmondása szerint hatalmas a rendőri készültség a Fullánk utcában. A környező utcák is tele vannak rendőrökkel, számuk összességében 2-300-ra tehető. Hangágyúkkal felszerelt rendőrautók, rohamrendőrök várakoznak, az utca egyik felét dupla kordonnal zárták le. Egyébként az utca dupla kordonos oldalát sorompó zárja el, így érthetetlen az intézkedés. 

A tüntetésen részt vesz a Jobbik IT, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda illetve a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesülete is. Több százan gyűltek össze a helyszínen.

Embert barátjáról, országot a nagykövetségéről - mondta a rendezvény első felszólalója, Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke.

Az országok nagykövetségét jól meg lehet ismerni jelen helyzetben. Az USA nagykövetsége is el van barikádozva, mivel Amerika és Izrael egymásra kényszerült államok. Amit Izrael csinál Palesztinában az megtervezett népirtás. Miközben az USA emberjogi bajnok szerepében tetszeleg, teljes mellszéllel támogatja Izrael vérontását.



A képviselő gyávának nevezte a magyar külügyet, mivel feltétel nélkül az EU mellé áll. Az USA 3 milliárd dollárt ad évente Izraelnek katonai célokra. Amióta Izrael van, azóta sanyargatják a palesztinokat.

Gyöngyösi Márton teljes beszéde:



ifj. Hegedűs Loránt, a nemzet lelkésze a következő felszólaló.

Felszólította a református egyházat, hogy ítélje el az izraeli agressziót. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a MAZSIHISZ és a Hit Gyülekezete támogatja őket a háborúban, pedig láthattuk évekkel ezelőtt, mire képes Izrael. A lelkész feljelentést fog tenni az említett szervezetek ellen, hiszen aki gyerekgyilkosságokat támogat, az nem nevezheti magát egyháznak. Kiemelte, a zsidó embereknek el kell határolódniuk vezetőiktől. "Minden ember felelős, aki engedi, hogy ilyen tragédiák történjenek". Vasárnap 10 órakor a Hazatérés Templomában istentiszteletet tartanak a palesztin áldozatokért.

ifj. Hegedűs Loránt teljes beszéde:

Vona Gábor a rendezvény következő felszólalója.

A Jobbik elnöke elmondta, miközben Izrael folyamatosan a holokausztról beszél, a világ legnagyobb koncentrációs táborát működteti amerikai segítséggel. Ezt a koncentrációs tábort úgy hívják: Gáza.

Ha a mi gazdaságunkról van szó, az unió nagyon hangos, de ha népirtásról, akkor nagyon hallgat. Mint kiemelte, kíváncsi volna Orbánnak, a"szabadság szerelmesének" a véleményére, de tudni szeretné azt is, hogy Steiner, Lendvai, Mesterházy vagy épp Bajnai miért nem határolódnak el, miért nem emelnek szót a parlamentben. Vona ajánlotta a TASZ-nak és az Amnestí Internationalnak, hogy Gyöngyöspatáról fáradjanak át Gázába.



Egy "izraeli csomagot" is felolvasott a Jobbik elnöke:

1. Leltározni kell az izraeli tőkét, ami Magyarországon van és közzé kell tenni
2. Az első Orbán-kormány idején Magyarország, Lengyelország és Németország szerződést írtak alá, melynek értelmében 500 ezer zsidót tudnak elszállásolni, ha nagy baj van. Felszólította Orbán Viktort, hogy nyilatkozzon ennek a paktumnak a valóságtartalmáról, és ha létezik, akkor fel kell mondani a szerződést azonnal.
3. A társulási szerződést, melyet 2010-ben kötöttünk Izraellel, fel kell mondani
4. A Jobbik a jövő héten határozati javaslatot fog benyújtani, miszerint Magyarország elítéli a gázai mészárlást, és várják, hogy minden párt írja alá
5. Mivel Izrael terrorállam, ezrét a politikusokat át kell világítani, ki izraeli állampolgár is. Magyarországon izraeli állampolgár képviselő ne lehessen!

Zárásként hangsúlyozta, szolidaritást vállalunk a palesztinokkal. Magyarország Európa Palesztinája.

Vona Gábor teljes beszéde:

Ezután a több mint ezer fős tömeg elindul a palesztin nagykövetség elé. A megjelent Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületének tagjai "Köszönjük, Jobbik!" kiáltásokkal indultak. A Magyarországon élő palesztinok egyik vezetője fogadta őket az épület előtt.  Köszönetet mondott a magyar népnek a szolidaritásért, különösképpen azoknak, akik ott megjelentek. "Ritkán találkozni olyan jó emberekkel, mint  a magyarok" - mondta.

A vezető kiemelte, Magyarország is elnyomás alatt áll, a zsidó lobbi elnyomása alatt. Ám a magyarok és a palesztinok mindennel meg tudnak birkózni kéz a kézben.

A megjelentek mécseseket gyújtanak a palesztin áldozatokért.

Helyszíni tudósítónk két palesztin fiatalemberrel beszélgetett. Ők két és fél éve élnek Magyarországon. Megköszönték a Jobbiknak azt, hogy kiállnak a palesztinok ügye mellett. "Itt éreztem a legigazibb magyar temperamentumot" - fogalmazott egyikük. Véleményük szerint a fősodratú média nem foglalkozik kellőképpen a palesztinok helyzetével.

(Fotók:B.B.)

H.A. - N.K.

barikad.hu