Házkutatást tartottak Mengyi Rolandnál

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként hallgatta ki Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselőt, majd több helyszínen házkutatást tartott - közölte a főügyészség kedden.

Mengyi Roland tagadta a bűncselekmények elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panasszal élt a gyanúsítással szemben - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Közölték, a KNYF a politikust "vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja" miatt hallgatta ki hétfőn. Ugyanezen a napon a főügyészség több helyszínen házkutatást tartott, melyek eredményeként több helyszínen bizonyítékokat foglalt le.

Mint írták, az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta. A gyanúsított szabadlábon védekezik. A nyomozás határideje december 12.
Az Országgyűlés szeptember 12-én függesztette fel a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát.

Le kellene mondania

Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfői sajtótájékoztatóján kérdésünkre az esettel kapcsolatban elmondta: úgy tűnik, hogy a kormány számára is egyre kevésbé vállalható Mengyi Roland személye, azt tartaná továbbá előremutatónak, ha lemondana mandátumáról. Kitért arra is, hogy a tiszaújvárosi választókörzetben szerzett egyéni mandátumot, tehát lemondása esetén, időközi országgyűlési képviselő választást kellene kiírni.

Végre eljött ez is: gyanúsított lett a Fidesz fekete mágusából

A „Voldemort" néven elhíresült politikusnak különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kell felelnie. Az információt Mengyi ügyvédje, Futó Barnabás megerősítette a 24.hu szerkesztőségének is. Mint ismert, augusztus elején robbant a bomba, a fideszes politikusról kiderült, hogy az uniós pályázatok után milliós nagyságrendben kér vissza pénzeket.