2014. 03. 28. 11:29

Hazugságokat terjesztett a Demokrata Novák Elődről

Az emlékezetes 2009. januári ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás során Novák Előd a Jobbik választási bizottsági delegáltjaként vette észre, hogy több jelölőszervezet, többek között a Tomcat néven ismert Polgár Tamást indító párt ajánlószelvényei szabálytalanok voltak. A jobbikos fellépésnek köszönhetően a választási bizottság kizárta a versengésből ezeket a jelölteket, és büntetőeljárás is indult az ügyben.

Polgár Tamás azonban nem tudott belenyugodni a történtekbe, és az általa üzemeltetett honlapon egy olyan videót tett közzé, amelyen a választási csalással, a kopogtatócédulák hamisításával a visszaéléseket leleplező Novák Elődöt vádolta meg teljesen alaptalanul egy ismeretlen személy. A Demokrata pedig ennek a videónak vette át több állítását, és jelentetett meg egy olyan cikket, amelyben a Jobbik alelnökét vádolták meg a súlyos visszaélések elkövetésével.

Novák Előd ezért bírósághoz fordult, és a polgári perben a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, még nem jogerős ítéletben meg is állapította a békemenetes Bencsik András lapjának felelősségét, ezen kívül még nem vagyoni kártérítés és a perköltség megfizetésére is kötelezte a pervesztes alperest.

alfahir.hu