2014. 08. 08. 11:45

Hiába nyert 6:1-re, kizárta a Legia Varsót az UEFA-maffia

A délben kezdődő Bajnokok Ligája sorsolás előtt egy órával kizárta a Legia Varsót az UEFA a torna további küzdelmeiből. A lengyel bajnok összesítésben 6:1-es (otthon 4:1, idegenben 2:0) eredménnyel verte ki a skót Celticet, azok mégis az UEFÁ-hoz fordultak és megóvták a párharcot.

njkTörtént, hogy a Legia egyik játékosa, Bartosz Bereszynski még 2013 decemberében az Apollon Limassol elleni Európa Liga csoportmeccsen kapott egy piros lapot durva szabálytalanságért. Az UEFA fegyelmi bizottsága három európai kupameccsre tiltotta el a játékost A Legia idén az ír St.Patricks Athletic ellen kezdte meg európai kupaszereplését és a párharc egyik találkozóján sem lépett Bereszynski pályára. A lengyelek magabiztosan jutottak tovább, majd következett a Celtic elleni hazai meccs, amin szintén nem játszott az eltiltott védő. Ezzel elvileg letelt a játékos eltiltása, aztán a héten jött a skótok elleni visszavágó - melyet a jelenleg is zajló Nemzetközösségi Játékok miatt nem Glasgowban, hanem Edinburghban rendeztek - amin Bereszynski a 87. percben csereként állt be öt-hat percre.

A baj azonban ott van, hogy a Celtic és az UEFA álláspontja szerint Bereszynski bár nem lépett pályára a St.Patricks elleni meccsen az előző körben, de nem is volt nevezve a párharcra (ennek ellentmond az UEFA saját honlapja is) - így ez a két meccs nem számít bele a büntetésbe, azaz a játékos nem léphetett volna pályára a Celtic elleni visszavágón sem.

Az UEFA maffia a zöld asztalnál adott igazat a Celticnek és a skóicai visszavágón született 0:2 helyett 3:0-ra módosította a meccs végeredményét. Ezzel a párharc 4:4-re módosult és szégyenszemre idegenben lőtt góllal jutott tovább a Celtic.

UEFA - We care about football...

alfahir.hu