Kukkantson be a kulisszák mögé! Így készülnek a köztévé híradójában a Jobbikról szóló álhírek

S mindezt az Ön pénzéből, ezt ne felejtse!

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pénteken sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a beengedett 2300 oltalmazott az bizonyítja, hogy megbukott az Orbán-kormány által 2015-ben bevezetett jogi határzár.

Az Orbán-kormány 2300-szor verte át Magyarország lakosságát!

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón közölte, hogy az Orbán-kormány által 2015-ben bevezetett határzár megbukott, azaz„egy újabb hazugsággal kell kiegészíteni a kormány 2300 titokban befogadott migránsának botrányát".Az indok egyszerű: a Fidesz azért állt elő a jogi határzár ötletével, hogy ne kelljen törődnie a Genfi Egyezménnyel, azóta viszont kiderült, hogy az elmúlt években mégis befogadott erre hivatkozva menekülteket.

A sajtóeseményen jelent volt az M1 Híradó stábja is, és nagyon hamar kiderült, hogy a fizetését adóforintokból kapó újságírót a főnökei nem a köz szolgálata érekében küldték oda.

Sajnálatos módon, nem ez az első – és a választásokig valószínűleg nem is az utolsó – eset, hogy a közmédia különböző szerkesztőségei a Fidesz érdekében dolgoznak, és ellenségesen viselkednek a jelenlegi kormánypárt legesélyesebb kihívójával, a Jobbikkal. 

Az MTI azért nem hozza le, hogy a Törvényszék szerint a közmédia hazudott, mert az sérti a közmédia jó hírét

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Jobbik újabb pert nyert egy álhír miatt. Ezúttal a közszolgálatinak nevezett állami hírcsatorna nem tudta hitelt érdemélően alátámasztani a hazugságát, hogy a legerősebb ellenzéki párt Karcagon nem szépkorúaknak szervezett egy zenés estet, hanem a romáknál kuncsorgott szavatokért.

Ez a tény már önmagában is döbbenetes, főleg, ha elolvassa Mirkóczki Ádám és az M1 újságírója közti szöveghű párbeszédet:

"-Hogyan kommentálja Vona Gábor tegnap kiszivárgott hangfelvételét, melyen Allahot élteti? 

-Azt gondolom, hogy Vona Gábor a Facebook-oldalán válaszolt rá.

A Mandiner mélypontja: "Allah mellett tett hitet Vona Gábor"

A Mandinert korábban főként szakmabeliek, újságírók olvasták, mióta azonban a kormányzati portfólió része lett, elképesztő zuhanórepülésbe kezdett. Most épp ott tart, hogy vezércikkben próbálja a kormány migrációs politikájának kudarcáról elterelni a figyelmet egy bődületes nagy csúsztatással, és már az Isten-téma se szent. Ez tényleg a mélypont.

-Van-e összefüggés Ön szerint a hangfelvételen hangoztatott nézetek, és aközött, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást?

-Még egyszer legyen kedves ezt feltenni! Mert látom, hogy Ön is mosolyog (Mert várom a válaszát.), nyilván ennyire veszi komolyan a kérdését.

-De akkor ott is maradhatunk, hogy Vona Gábor válaszolt a Facebook-oldalán. Hitelesnek tartja azt a választ? Annak tükrében, hogy azóta több kommentet is töröltek. Gondolom, tudja miért. 

-(hosszabb csend) Azért tartottam egy szünetet, mert a világ minden kincséért sem szeretném megsérteni. Távol álljon tőlem! De azt gondolom, hogy ha valamilyen összefüggést keresünk a nagypolitikával, akár az iszlám világ belpolitikai leképződésében, akkor javaslom Önnek megkeresni Orbán Viktort Pharaon-ügyben, javaslom megkeresni Orbán Viktor vejét, aki gazdagon üzletelt, elég jó konstrukciókkal, közel-keleti sejkekkel, hadd ne soroljam. És javaslom megkeresni a Fidesz sajtóosztályát ezzel, mert a Jobbiknak ehhez semmi köze. Minket nem befolyásol sem az iszlám világ, sem a hindu, buddhista, egyéb világ. Szerintem elég egyértelmű.

-Van-e összefüggés tehát aközött, a nézetek között, amelyek ezen a felvételen elhangzottak, és a között, hogy a Jobbik nem szavazta meg...

-Bocsánat, de azon a felvételen milyen nézet hangzik el? 

-Nem éltette Allahot Vona Gábor? (itt már feltört a teremben az első kacaj) Miért tett ilyen kijelentést?

-Én nagyon jól értettem, de ott mi a nézet? Abban mi a politikai nézet? Ott elmond egy olyan mondatot törökül, amelyet Magyarországon a 2016-os évadnyitó nagy rendezvényünkön szóról szóra ugyanazt elmondott. Szóról szóra. De az utolsó betűre, persze én nem ismerem a török betűket, abban nyilván lesz különbség. Tehát..., az nem politikai nézet.

-Milyen meggyőződés vitte rá Vona Gábort, hogy ilyen kijelentést tegyen? 

-Szerintem adjuk meg a lehetőséget másoknak, mert ilyen baromságokkal..., és nyugodtan írja le, vagy legyen ez a válasz: Mirkóczki Ádám szóvivő szerint erre a kérdésre értelmes választ azért nem lehet adni, mert ez egy baromság. 

-A Jobbik tárgyalta már egyébként az elnökségi ülésen, vagy más szervezetében?

-Persze, összehívtuk a rendkívüli válságstábot, az ENSZ BT-t és a NATO-csúcsot, a V4-es partnereinknek is szóltunk, hogy óriási botrány van, hogy a YouTube-ról kikerült egy nem tudjuk hány éves felvétel, ahol Vona Gábor azt mondja, hogy Attila unokái vagyunk, és ez botrány.

-És Ön szerint melyik a fontosabb Vona Gábornak, a keresztény, vagy az iszlám vallás...

-Szerintem az a legfontosabb (Végig mondhatom a kérdést?) Vona Gábornak, hogy ezt a velejéig hazug, mocskos, tolvaj, gátlástalan, aljas kormányt, és annak holdudvarát, akik Önöknek is, és Önnek is diktálnak, ezeket leváltsa. Vona Gábornak ez a legfontosabb.

-És ilyen meggyőződések mentén mondott ilyet? Mert szerintem ide nem jön a kormány...

-Más kérdés?

-Tehát ennyivel kommentálja akkor az ügyet?

-Mit? Vona Gábornak ez a legfontosabb, ezért dolgozik, és ezért választják meg a választók."