Vona: magas részvételi arány mellett lehetséges a kormányváltás

Magyarország olyan vezetőket érdemel, akik nem lopják szét hazájuk vagyonát.

A magyar választópolgárok többsége kormányváltást akar, a Jobbik pedig nem csupán a legerősebb ellenzéki párt, hanem valódi kormányváltó erő - mondta az eredetileg utcafórumnak meghirdetett, de az intenzív hóesés miatt egy vendéglátóhelyen megtartott választási rendezvényen, ahol országgyűlési képviselő-jelöltjük Rába Kálmán mellett kampányolt.

Arra kért mindenkit, hogy ne adjon a személyét és pártját lejáratni kívánó rágalmakra.

"Minden amit rólam hallottak, hallanak vagy hallani fognak az nem igaz, nem vagyok Allah-imádó, nem akarom a nyugdíjasokat bántani és nem vagyok homoszexuális sem"

- jelentette ki.

A pártelnök úgy gondolja, a Jobbik mellett szól, hogy nem érintik politikusait a korrupciós botrányok, van szakmai alapokon nyugvó programjuk, az elmúlt nyolc évet ellenzéki szerepben töltve szerinte felkészültek a kormányzásra.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy nem kívánják a kerítést lebontani, sőt azt az általuk régóta szorgalmazott határőrség felállításával erősítenék meg.

Elszámoltatást ígért a korrupciós ügyekben, kormányra kerülésük esetén román mintára kívánják felállítani a korrupció ellenes ügyészséget és csatlakoznának az európai ügyészséghez is, zöld utat adva mindenfajta vizsgálódásnak.

Vona Gábor úgy fogalmazott:

"Magyarország többet érdemel, ha ennek az országnak egy olyan tisztességes kormánya lenne, amely nem lopja szét, Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk".

Most azonban ott tartunk, hogy már a lengyelekkel, csehekkel és szlovákokkal sem vagyunk versenyképesek, csak a románok és a bolgárok ellen rúghatunk labdába. 

"Ebben az országban csak Orbán Viktorral szabad egyetérteni" - mondta a pártelnök, kifejtve, hogy a jelenlegi hatalom hogyan folyt el minden konstruktív vitát.

Vona Gábor végül arra kérte 70-80 főnyi hallgatóságát, hogy a kormányváltás érdekében szólítsák meg azokat, akik elkeseredettek és bizonytalanok, győzzék meg őket arról, hogy lehetséges a változás és vigyenek el magukkal közülük szavazni 3-4 embert április 8-án.