Hisztériakeltés: kamulistával támadja a HÖK-öt az ATV honlapja

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, csúnyán megégett az ATV: a csatorna egyik műsorában erős csúsztatásokba bocsátkoztak a Jobbikkal kapcsolatban, míg a radikálisoknak nem adtak lehetőséget a reagálásra, a Médiatanács pedig a pártnak adott igazat. A Hit Gyülekezete által vezetett televíziónak azonban ez sem volt elég: a csatorna honlapjaként is szolgáló atv.hu-n ma egy kreált botránnyal próbálták besározni a Jobbikot.

Az atv.hu mai cikkében azt állítja, birtokukba jutott egy Excel-táblázat, melyben az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata éveken át listázta az új hallgatókat, mely a nevek mellett obszcén és rasszista megjegyzéseket is tartalmazott. A HÖK támadása mögött információink szerint a külföldről pénzelt, baloldali politikai erőkhöz köthető Hallgatói Hálózat állhat. Az atv.hu persze a Jobbikot is megpróbálja besározni: kiemelik, hogy az ELTE BTK HÖK vezetői az utóbbi időben mind Jobbik-tagok voltak, így a párthoz kötik az állítólagos faji alapú és szexista listázást is.

Az Excel-táblázat „tulajdonságok” menüpontja alatt a „készítette” mezőben Silhavy Máté neve olvasható, aki 2009-ben az ELTE BTK HÖK alelnöke volt, emellett a mai napig a Jobbik tagja. A portál fel is kereste Silhavyt, aki telefonon válaszolt megkeresésükre, ám úgy tudjuk, az atv.hu meghamisította az általa elmondottakat.

Silhavy ugyanis azt ismerte el, hogy valóban készítettek egy listát a hallgatókról - ez egyébként a legtöbb egyetemen így szokás -, hiszen a szervezés, a gólyatábor megrendezése és a befizetési bizonylatok ellenőrzése miatt is szükség volt erre. Az obszcén megjegyzéseket vélhetően utólag írta valaki a dokumentumba, hiszen ahhoz később több száz diák is hozzáfért a HÖK számítógépein.

Több százan manipulálhatták a listát (illusztráció)

Silhavy helyreigazítási kérelemmel fordult az atv.hu szerkesztőségéhez, melyet portálunk rendelkezésére is bocsátott. Úgy tudjuk, a volt HÖK-alelnök becsületsértési, rágalmazási per kezdeményezését is fontolgatja, mivel a portál cikke azt sejteti, hogy bármi köze lenne az általuk közölt "kamulistákhoz".

Silhavy helyreigazítási kérelme - aláhúzva az elhallgatott részek

Tisztelt Atv.hu!

Az önök weboldalán február 19-én, hajnalban megjelent cikk nyilvánvaló valótlanságokat és csúsztatásokat tartalmaz, amely a velem készült telefonos beszélgetésen elhangzottakat is megmásította. Az alábbi szövegrész javítását kérem a korrektúrázásnak megfelelően, mivel ezek ebben a formában nem felelnek meg a valóságnak: "Megkeresésünkre Silhavy elismerte, hogy ő – és HÖK-ös aktivisták – készítette a táblázat[ot] alapját. Évente 7-800 jelentkező egyenként több oldalnyi adatát nehéz volt papíron tárolni, ezért dolgozták ki 200[7-ben]8-ban az új rendszert – mondta megkeresésünkre Silhavy Máté. „Így sokkal egyszerűbb volt a[z összegzés] szervezés, meg voltak egyértelműen az adataik és letudtuk ellenőrizni  a befizetési bizonylatokat, illetve, hogy tényleg az egyetem elsőéves hallgatói. Az elektronikus űrlaprendszerként a Wufoo nevű, fizetéses internetes szolgáltatás szolgált, amelyre én regisztráltam 2008-ban, 2009-ben is én is hívtam le az adatokat a gépemre, ezért van rajta a nevem. Ezt követően a HÖK gépein ellenőriztük a szelvényeket és, hogy a regisztrációk valódiak-e. Ezekhez a gépekhez az évek során több száz egyetemi hallgató hozzáférhetett, többek között olyanok is, akik ezt a listát minden valószínűség szerint készítettek.”. Arra nem tudott felelni, hogy 2010-ben 2011-ben és tavaly is készültek-e gólyatábori jelentkezési [ilyen] listák, de azt mondta, úgy tudja, a legtöbb HÖK digitális adatkezelésre állt át.

alfahir.hu