Honfoglalás 2000: Hosszú Katinka és férje a magyar olimpiai pályázat megdöntésén mesterkedik

Hatalmasat megy a Fidesz-közeli „Honfoglalás 2000 Egyesület”. Sikerült kiadniuk egy olyan közleményt, amiben a legsikeresebb magyar sportolót ekézik. Indításként nagyjából azt vetik Hosszú Katinka szemére, hogy NB II-es színvonalú versenyeket nyert. Majd pedig egy összeesküvés elméletet vázolnak fel, amiben azzal vádolják a sportolónőt és a férjét, hogy a világklasszis úszónő és férje Shane Tusup valójában a magyar olimpiai terv megdöntés mesterkedik, Los Angeles javára.

A közlemény olyan színvonalas, hogy abba nem volt szívem belenyúlni, így változatlan formában közöljük:

"Hosszú Katinka remekül szerepelt a rövidpályás világbajnokságon, igaz, az NB II színvonalú versenyen a sportág legjobbjai nem indultak.

Katinka a váltóban nem vállalta a magyar színek képviseletét (ezért a csapat kénytelen volt visszalépni), azt viszont bevallotta, hogy lelkiismeret furdalása van, mert társait cserbenhagyta, ám mégsem kért bocsánatot tőlük, a sportszerető emberektől.

Az úszósport felbolydult, a felheccelt versenyzők követeléseket fogalmaznak meg, az ügy mögött sokan Katinka amerikai férjét vélik felfedezni. Mr. Tusup jól tudja, ha zavart kelt a sportágban, s a jövő évi budapesti világbajnokságon gondok akadnak, akkor Los Angelesnek jelentősen megnőnek az esélyei a 2024-es Olimpia megrendezésére.

Az agresszív amerikai politika most már a sporton keresztül is támadja Magyarországot, Európát. Jó lenne, ha úszóink belátnák - és átlátnának a szitán - hogy a felfordulás nekik árthat a legjobban.

Vágyuk, hogy magyar közönség előtt versenyezhessenek elúszhat, elmaradhat a siker, s vele együtt minden követelésük. A versenyzők működjenek együtt a szövetség vezetőivel, a budapesti VB sikere érdekében! Aki pedig erre nem hajlandó: elmehet például Amerikába, ott is versenyezhet magyar színekben - nem tartjuk vissza!

Honfoglalás 2000 Egyesület Szilvásy György”

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss