2015. 12. 17. 09:50
MTI

Horrorbaleset: beszippantotta a hajtómű a szerelőt

Életét vesztette egy szerelő az indiai Mumbai repülőterén, miután beszippantotta őt az általa átvizsgált gép tévedésből beindított hajtóműve - jelentette csütörtökön a Press Trust of India hírszolgálat.

A baleset még szerdán történt az indiai nemzeti légitársaság egy belföldi járatán, amely éppen az induláshoz készülődött. Az Airbus A-319-es pilótája félreértette a földi személyzet egy jelzését, és idő előtt beindította a hajtóművet, miközben a szerelő még annak közelében tartózkodott. A hajtómű ezt követően a beszámolók szerint "beszippantotta" a szerelőt, aki azonnal meghalt.

A hatóságok közölték, hogy nyomoznak az ügyben, és a vizsgálat idejére a két pilótát felfüggesztették. Azt is elmondták, hogy a hajtóművet szétszerelték, hogy kiszedjék belőle az áldozat maradványait.

Az anyagi nehézségekkel küzdő állami Air India légitársasággal korábban már több kínos incidens történt, bár ezek eddig nem vezettek a szerdaihoz hasonló tragédiához. Áprilisban például azért kellett elhalasztani a cég egyik gépének felszállását,

mert a két pilóta összeveszett egymással.