2011. 05. 20. 16:02

I. Wass Albert Könyvgyűjtő Akció Budapesten is

illusztrációAz elkövetkezendő hetekben kerül sor a Jobbik IT első országos akciójának lebonyolítására. Egy olyan kezdeményezésből szeretnének hagyományt teremteni, amely mellett minden nemzetben gondolkodó magyar ember büszkén kiállhat.

Az I. Wass Albert Könyvgyűjtő Akció keretében olyan erdélyi és csángóföldi fiatalok számára gyűjtenek magyar nyelvű szépirodalmi alkotásokat és tankönyveket, akik csak nagy nehézségek árán juthatnak hozzá ezekhez.

Rendkívül fontos, hogy a határokon kívül rekedt fiatal testvéreink a magyar nyelvű könyvekből tanulhassanak és meríthessenek erőt ahhoz, hogy megmaradhassanak magyarnak egy idegen országban.

Az akció során a budapesti Ifjúsági Tagozat is a lehető legszélesebb kört igyekszik megszólítani. Megkeresnek minden középiskolát, könyvtárakat, civil szervezeteket. Szűkös erőforrásaik azonban nem teszik lehetővé, hogy mindenkihez eljuthassanak, így központi gyűjtés is szerveznek, ahová köszönettel várják az adományokat.

A gyűjtés helye és időpontja: Blaha Lujza tér, 2011. május 22., vasárnap, 13-18 óra.

Egész május hónap folyamán várják az szépirodalmi műveket és tankönyveket a XI. Villányi út 20/A címen található Jobbik-irodában, hétköznaponként 8.30 és 16 óra között.

Amennyiben a könyvek szállítása nem megoldható, segítenek! Bővebb információ: Juhász Szabolcs (+3620/428-6261, juhasz.szabolcs@jobbik.hu)

barikad.hu