Idős nénire ijesztett rá Hitler

A 149-es busz megállójában történt az eset, de szerencsére a Tett és Védelem Alapítvány épp kéznél volt, s tették, amit tenni kellett.

sdfAz egykori német diktátor egy buszmegállóban állt szigorúan, de szerencsére egy üveglap mögé csukva, lévén Hitler egy könyv illusztrációjaként ijesztgette a járókelő népet, egy, az emberi egészségre korlátozottan ártalmas hirdetés részeként (hogy a jóízlésre mennyire az, a képet látva, mindenki döntse el maga).
 
A Hitlerről, mit Hitlerről, a rózsaszín Hitlerről szóló bejelentés régi jó ismerősünkhöz, a Tett és Védelem "Alapítványhoz" érkezett be egy idős nénitől, aki naponta jár arra, s bár könyv borítója meglehetősen kifigurázva ábrázolja a náci diktátort - rendkívül rossz emlékeket és érzéseket kavart föl benne.
 
Az "Alapítvány" természetesen lázas nyomozásba kezdett, ki, mi, hogyan, mikor és miért tette ki a botrányos rózsaszín diktátoros képet. Nagy titok természetesen nincs: a Libri Kiadó Massimiliano Parente: Hitler után a második legnagyobb művész című - amúgy botrányosnak szánt - könyvének hirdetése látható a 149-es busz Garas utcai megállójában.
 
Vagyis csak látható volt.
 
A rózsaszín Hitleren kiakadó néni érzékenységére - az "Alapítvány" megkeresése után - a kiadó, valamint a plakátot kihelyező JCDecaux Hungary Zrt. "megértően és készségesen" reagált, így a hirdetést eltávolították.

A jó példa legyen ragadós!

A magam részéről nagyon örülök a fenti történetnek. Az Alapítvány tette a dolgát, a kiadó és a plakát kihelyezője kellően elszégyellte magát, magukba néztek, s megfelelő módon cselekedtek.
 
Portálunkhoz pont a minap érkezett egy bejelentés, miszerint az egyik bevásárlóközpontban egy pulton vörös csillagot ábrázoló áru látható. A bejelentő, egy idős úr naponta jár arra, rendkívül rossz emlékeket és érzéseket kavart föl benne a jelkép.
 
Munkatársunk természetesen a helyszínre sietett (ezzel pont megelőztük az ilyen esetben is rendkívül odaadóan dolgozó Tett és Védelem Alapítványt), ahol a Heineken sörére bukkant az italos polcokon. A sör üvegén - bár meglehetősen kifigurázva - látható a kommunista jelképe, amit érthető módon a recski kényszermunkatábor borzalmait túlélő úr nem talált viccesnek.
 
A Heineken Sörgyár és a terméket kihelyező hipermarket megkeresésünkre megértően és készségesen reagált, a terméket eltávolították. Segítségüket, emberségüket ezúton is köszönjük!
 
Mielőtt a nagy melegben valaki túlságosan komolyan venne minket: a Heineken természetesen továbbra is ragaszkodik a mintegy 100 millió ember halálát okozó jelkép használatához, amiben senki nem akadályozza őket.
 
Elvégre, érzékenység és érzékenység közt is van különbség.
 
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss