2014. 12. 21. 09:55

Így bolondult meg az időjárás (fotó)

Jellemző módon, az emberek annyira megrémültek a szombat este hazánkra tört vihartól, hogy túlterheltség miatt elérhetetlen volt az idokep.hu honlapja.

Megbolondult az időjárás: a nyári vihar előbb a Dunántúlon okozott zivatart és jégesőt, majd lecsapott Budapestre is. Egyes helyeken mogyoró méretű jégdarabok hullottak az égből.

Kidőlt fák, elöntött váltó

A szombati vihar következtében autókra zuhant fák okoztak fennakadást Budapesten a II. kerületi Kisrókus utcában és a XV. kerületi Drégelyvár utcában - tájékoztatta az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t késő este. Kisdi Máté elmondta, hogy a Kisrókus utcában három személyautó rongálódott meg, a Drégelyvár utcában pedig négy, személyi sérülés nem történt. A fővárosi hivatásos tűzoltók láncfűrész és daruskocsi segítségével dolgoznak a fák eltávolításán, a munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett utcákban.

Annyi eső esett, hogy a 6-os villamos sem járt a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond tér között, mert a hirtelen lezúdult esővíz elöntötte az egyik váltót.

a

(fotó: Csatlós Viola, Tiszapüspöki - idokep.hu)

a

(fotó: Gróf Annamária, M1-es autópálya - idokep.hu)

alfahir.hu