2014. 12. 08. 18:03

Így vedelhetnek a politikusok a parlamentben (Fotó)

Talán nem mindenki számára ismert, hogy az Országgyűlés épületében legálisan lehet alkoholos italokat fogyasztani, és ez nemcsak a diplomáciai célokat szolgáló eseményekre vonatkozik, hanem úgy egyébként is. A parlamenti büfében ugyanis lehet folyóbort és sört is kapni, amit egyes képviselők előszeretettel fogadnak.

Az alábbi fotót Novák Előd Jobbik-alelnök készítette a Parlamentben, és osztotta meg Facebook-oldalán:

s

Ezek szerint még csak nem is annyira drága berúgni a parlamentben, 175 forintos áron borozgatni nem lehet túl megterhelő számukra. Az viszont már etikai kérdést hordoz magában, hogy - Novák Előd szerint - a Szent Korona mellett, a kupolacsarnokban is szoktak iszogatni a politikusok, illetve ugyanez megtörténik szavazások előtt is.

A magyar Országgyűlés „tekintélyére” számtalanszor hivatkozó, az alapján ellenzéki képviselőket súlyos pénzbírságokkal büntető Kövér László házelnök szerint viszont ez a munkahelyi italozás rendben van, ugyanis a Jobbik alelnöke azt is elárulta, hogy egy házbizottsági ülésen lesöpörte az asztalról azt a jobbikos javaslatot, hogy tiltsák be a piálást a Parlamentben.

Azt mondják, Szanyi Tibor itt épp részeg volt - Önök szerint?

A Jobbik alelnöke hétfőn arra kérte a többi parlamenti frakciót, hogy csatlakozzanak ahhoz a kezdeményezéshez, mely alapján senki nem iszik a törvényhozás épületében, de Rogán Antal fideszes frakcióvezető szavaiból és Kövér László korábbi vétójából az derült ki, hogy jó ez így, igyanak nyugodtan.

Most mondhatnánk, hogy akkor egészségükre, de nem tesszük.

alfahir.hu