Ilyen luxusautót vett a fideszes politikus

20 milliós Mercedesre cserélte autóját Papcsák Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője, Zugló polgármestere - írja a Blikk.

A lap megemlíti: a politikus két éve még kikérte magának, hogy akkori autóját, a 14 milliós Chrysler 300C-t luxusautónak titulálta a sajtó, új gépkocsijára azonban már nehéz lenne mást mondani.

Az új Mercedes CLS 350 CDI listaáron 20 millióba kerül, kiegészítőkkel együtt azonban 30 millió fölötti árat is elérhet. Az autót a politikus cége vásárolta, így az vagyonnyilatkozatában sem szerepel. A csúcskategóriás kocsi paramétereiről a Blikk a következőket emeli ki: 6,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége pedig 250 km/h. Alapfelszereltségéhez tartozik többek közt a lábtérvilágítás, a fékezőfunkcióval ellátott tempomat, megvilágított belső kilincsek, hűtött kesztyűtartó és a bőrborítású kormánykerék, de az autó további extrákkal is kiegészíthető.

Papcsák vagyonnyilatkozatát elemezve az alfahir.hu korábban megírta: a politikus jövedelme meghaladhatja a havi 7 milliót is. Zuglói polgármesterként 544 180 forintot keres, emellett szépen tejel saját ügyvédi irodája is. Emellett a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnökeként 188 040 forintot kap. Kiemelkedő jövedelme mellett hét ingatlannal is rendelkezik. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 95 millió, készpénzben 15 milliója van. Munkájához 2011 óta az Országgyűléstől egy 388 ezer forintos notebookot, az önkormányzattól egy 150 ezer forint értékű telefont, egy 206 ezres notebookot és egy 245 ezer forintot érő iPad-et kapott.

Blikk nyomán alfahir.hu