2014. 03. 27. 12:34

Íme Velez Árpád "őszödi beszéde"

Egy most előkerült hangfelvételen állítólag Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója beszél arról, hogy miért akarnak kormányozni - írja a mandiner.hu.

„Mi azért akarunk kormányozni, hogy az emberek normálisan éljenek, legyen egy baloldali politika, meg végre a saját embereinket kifizessük. Ha van egy idős néni, aki végig (...) a kampányt, és neki az a kérése, hogy az unokájának adjunk munkahelyet, akkor nekünk kutya kötelességünk” – hangzik el a felvételen, a folytatásban pedig azt fejtegeti a felvételen szereplő férfi, hogy korábban nem volt olyan csatorna, ahol ezeket az igényeket be lehetett jelenteni, mert 2009 környékén sem a budapesti és a megyei elnökök, sem az országgyűlési képviselők nem tudtak semmit elintézni, mert mindig a liberálisok felé hajló emberek lehettek elhelyezve.

„Mi azt szeretnénk, hogy a sajátjainkat hozzuk helyzetbe. Azokat, akiket 2010-ben kirúgtak a pártirodák. Ezeket az embereket akarjuk mi helyzetbe hozni. És ha valakinek ez szégyen, akkor el kell mondani, hogy nagyon rossz helyen ül. Mert ez a mi kötelességünk, hogy a saját környezetünket elrendezzük. És persze adjunk lehetőséget nagyon sok embernek. Érdekes módon a Fidesz megtudta ezt csinálni” – ez hallható többek között a felvételen.

Komoly összefonódások a Fidesz és az MSZP között

A Jobbik szerint Velez Árpád beszédéből egyértelműen kiderül, hogy az MSZP előre és tudatosan lemondott a kormányváltás esélyéről, hiszen a felvételen a politikus azt mondja, körülbelül 20-30 listás helyet tudnak majd szerezni - mondta sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Jobbik képviselője.

Dúró Dóra szerint egyértelműen látszik, hogy már a baloldaliak már a Kormányváltás névvel is hazudnak az embereknek, a saját választóiknak.

Kiderül az is, hogy a baloldal célja nem Orbán leváltása, pusztán azért szeretnének kormányra kerülni, hogy a saját embereiket ki tudják fizetni, ahogy ezt a Fidesz is megtette. Dúró Dóra szerint mindebből világossá vált, hogy nem az értékrend tartja össze a baloldalt, hanem hogy hozzájussanak a konchoz, amiből kifizethetik az újabb Simon Gáborokat.

A Jobbik szerint ismét felvetődik Mesterházy felelőssége is, hiszen egy újabb olyan emberről hullt le a lepel, aki a baloldali miniszterelnök-jelölt közvetlen munkatársa, bizalmi embere.

Dúró Dóra emlékeztetett: Zuschlag János is abban a minisztériumban dolgozott, ahol Mesterházy államtitkár volt, a héten pedig Molnár Zsoltról, Mesterházy jobbkezéről derült ki, hogy 2002-ben még a Fidesz kötelékébe tartozott, majd elnökhelyetteséről, hetekkel ezelőtt pedig Simon Gáborról tudtuk meg, hogy elfelejtette bevallani 240 millió forintos vagyonát.

A Jobbik politikusa kiemelte: a hangfelvételen van egy nagyon fontos félmondat, ami rávilágít arra, hogy a Fidesz és az MSZP között komoly összefonódások vannak. Velez ugyanis arról beszél, hogy ki tudták fizetni a menekülőutat a fideszeseknek.

A Jobbik szerint a kormányváltást valóban akaró szavazóknak, azoknak, akik Orbán kormányát nem szeretnék hatalomban tartani, kizárólag a Jobbik maradt az egyetlen esélyük. Dúró Dóra említette a legújabb közvélemény-kutatásokat is, melyek mutatják, hogy a nemzeti párt már beérte népszerűségben a baloldali összeborulást. Velez Árpád hangfelvételéből pedig kiderül: az emberekkel egyetlen párt szeretni törődni, ez pedig a Jobbik.

mandiner.hu nyomán alfahir.hu