2014. 03. 27. 09:46

Iskolapadba ült Bándy Kata gyilkosa

pentekKiderült, ami talán senkinek sem okoz túlságosan nagy meglepetést, hogy a már ránézésre is csökkent értelmi képességű cigánybűnözőnek, Péntek Lászlónak, Bándy Kata brutális gyilkosának nincs érettségije és most a börtönben végzi az elemit. Bár hosszú időre, 40 évre börtönbe került, ami bőven elég is lenne a tanulásra, lehetséges, hogy nagypapa korú lesz, mire talán eljut a középiskolai tananyaghoz.

A Blikk számolt be arról, hogy a cigánybűnöző Péntek László 27 évesen az iskolapadba ül a szegedi Csillag börtönben. Állítólag most „végzi” a 8. osztályt, és a tanév végén kell vizsgáznia az általános iskolai alaptárgyakból.

A gyilkos cigánybűnözőnek minden hétköznap van órája. Az órarendjében magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia és földrajz szerepel – írja a bulvárlap. Ha egyszer talán elvégzi az iskolát, továbbtanulhat, de munkát is vállalnia kell.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a Blikkel közölte: jelenleg közel kétezer elítélt tanul.

– A fogvatartottak között lényegesen rosszabb az iskolázottság, mint a civil társadalomban. Az elítéltek 1 százaléka analfabéta, 70 százalékuk nem fejezte be az általános iskolát – tette hozzá a szóvivő.

A cigánybűnöző Péntek a bulvárlap információi szerint a magyar nyelv és irodalom tantárgyon belül most ismerkedik Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regényével. Történelemből többek között a XX. század magyarországi eseményeiről vagy a második világháború mozzanatairól kell számot adnia. Matematikából az egyenletek, szöveges feladatok világa vár rá.

Blikk nyomán – alfahir.hu