2014. 04. 08. 10:12

Ismét kegyvesztett lett ifj. Knézy Jenő

Nem utazik Brazíliába, a labdarúgó-világbajnokságra ifj. Knézy Jenő. A Magyar Televízió riportere eredetileg tagja lett volna annak a négyfős csapatnak, amely közvetít a brazíliai eseményről, a kommentátor azonban kikerült a dél-amerikai keretből – írja a blikk.hu.

A lap ezzel kapcsolatban megkereste a riportert, aki megerősítette az értesülésüket.

Knézyt nem első alkalommal mellőzik a csatornánál. Vesszőfutása akkor kezdődött, amikor a sportriportert felesége 2008 augusztusában jelentést tett ellene, súlyos testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt. Az asszony elmondása szerint férje súlyosan bántalmazta, eltörte az állkapcsát. A kommentátort 2011-ben 10 hónap börtönre ítélték, ezt 3 évre felfüggesztették, de a másodfokú döntés hatályon kívül helyezte az ítéletet. Mint kiderült, az ügy nemrég visszakerült első fokra, s a bíróság egy hónapja hozott döntést a tévésről. A szakembert védő dr. Papp Gábor nem kívánt az ügy részleteibe beavatni. Kerestük az MTVA sajtóosztályát, ahol szűkszavúan beszéltek munkatársukról.

Knézy Jenő közvetítőként nem vesz részt a világbajnokságon, kollégánk bírósági ügyét pedig nem kommentálnánk, az a két félre tartozik – nyilatkozta Lencsó Rita sajtófőnök. Az előzetes tervek szerint a legendás szakember, Knézy Jenő fia kapta volna többek között a viadal utolsó négy mérkőzését, a két elődöntőt és a helyosztókat.

MTI - alfahir.hu