Ismét lincshangulat volt Szarvas főterén

Képünk illusztráció!Több tucatnyi cigány tüntető lepte el Szarvas főterét, miután egyik bolti lopáson ért rokonukat elvezette a rendőrség. A garázda elemek késő estig üvöltöztek, és zavarták az arra járókat. (Képünk illusztráció)

Portálunk júniusban számolt be arról, hogy valóságos lincshangulat alakult ki a szarvasi rendőrkapitányság előtt, miután őrizetbe vettek két közismert cigánybűnözőt, akiket több millió forintos csalással gyanúsítottak. Miután a két személy a kapitányságra szállították, megjelent a kb. 50 tagot számláló rokonság, akik válogatott szidalmakkal illették az egyenruhásokat.

Nem hagyták nyugodtan lopni

A fentihez kísértetiesen hasonló eset játszódott le a Békés megyei városban augusztus 12-én, amikor is az Alfahír információi szerint egy helyi nő pálinkát próbált lopni egy élelmiszerboltból. Pechjére azonban a biztonsági őr az üzletből kifelé jövet megállította, és rendőrt hívott.

A gyorsan odasereglő rokonság megpróbálta megakadályozni cigánybűnöző őrizetbe vételét, majd miután ez nem sikerült, a város főterén gyűltek össze, ahol hangos ordibálásba, fenyegetőzésbe kezdtek. Portálunk úgy tudja, a garázda tevékenység egészen az éjszakába nyúlóan folyt, mivel a rendőrség nem lépett fel a rendbontók ellen.

Csak figyelmeztették őket

Az Alfahír megkeresésére Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette az augusztus 12-i lopás tényét. Mint közölte, a nő ellen szabálysértési eljárás indult, a biztonsági őrrel dulakodó 34 éves szarvasi B. Józsefet pedig két nappal később vették őrizetbe. Ellene rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Kérdésünkre, hogy a rendőrség miért nem intézkedett a főtéren ordibálókkal szemben, azt a választ kaptuk, hogy „figyelmeztették” a kapitányság környékén hangoskodókat.

alfahir.hu