Izraelben reklámozzák a pesti lakóparkokat

hegedusneIzraelben reklámozzák a Magyarországon épített lakóparkok lakásait megvételre, a beruházások mögött pedig offshore és izraeli cégek állnak. A Főváros mintegy 4 milliárd forint közpénzt költene egy mobilgátra, ami az egyik ilyen telepet védené az árvíztől – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik országgyűlési képviseőlje.

Tipikus beruházásnak nevezte Hegedűsné Kovács Enikő az általa csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatott izraeli kisfilmen szereplő projektet. A reklámfilmet izraelieknek szánták, héber nyelvű feliratokkal magyarázva a beruházás részleteit. A Dunaterasz lakópark a G.B. Europa nevű cég beruházása, amely tulajdonosi köre izraeli állampolgárokból és olyan országokból jegyzett cégekből áll, melyekben tipikusan offshore tevékenységet folytatnak.

A Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: az ilyen lakóparkokat általában jó infrastruktúrájú, vízmelletti helyekre tervezik, méreteikből adódóan pedig önálló városegységet képesek alkotni.

A Dunaterasz első üteme már költözhető, Budapest 13. kerületének Foka-öböl menti fejlesztési program részeként épült.

dunaterasz

Izraeli cég izraelieknek - Magyarországon

4 milliárdos mobilgát az izraeli befektetőknek

Két nap múlva fog dönteni a Fővárosi Közgyűlés egy 4 milliárd forintos mobilgát telepítéséről, mondta el Hegedűsné Kovács Enikő. A közpénzt arra fogják költeni, hogy az elérhetetlen és felelősségre vonhatatlan offshore cégek által épített egyik Római-partnál lévő lakóparkot megvédjék az árvíztől – húzta alá a képviselő.

Hozzátette: az ingatlanfejlesztések kezdetekor a befektetők tudták nagy jól, hogy a hely a Duna-meder része, ami vízjárta terület. Tehát olyan kockázattal fogtak neki az építésnek, hogy tudták, a hely árvízveszélyes.

Most azért, hogy ez ne következzen be, közpénzen, az adófizetők pénzén fognak 4 milliárd forintot arra költeni, hogy a beruházást megvédjék az árvíztől. A közpénz nem erre való – szögezte le a képviselő, majd hozzátette: az ilyen beruházások kapcsán felmerül a nemzetbiztonsági kockázat gyanúja is, amit ki kell vizsgálni.

Az ilyen esetek is rávilágítanak arra, hogy tudnunk kell, a politikusok közül kik kettős állampolgárok, tudnunk kell, kik a rejtőznek a beruházások mögött –mondta-, hozzátéve, hogy az általa bemutatott esetek csak két alkalmat jelentenek a sok közül, ezekért pedig a rossz, korrupt politikai döntések sorozata a felelős – zárta szavait Kovács Enikő.

A mobilgát ellen egyébként sokan tiltakoznak, ugyanis az Budapest egyik utolsó természetközeli partszakaszát semmisítené meg. A helyiek furcsállják továbbá azt is, hogy a pénzből miért nem inkább azt a fővédvonalat erősítik meg, ami a már felépült lakóhelyeket védi.

alfahir.hu