2014. 03. 30. 17:59

Jobbik: A baloldalt a gyűlölet tartja össze

A Jobbik szerint egy héttel a választás előtt a baloldalnak még mindig nincs programja, szövetségüket csak a gyűlölet tartja össze. Dúró Dóra szerint aki változást akar, az jobbikos, mert csak őket nem érintik a különféle öszefonódások.

A „baloldali összeomlás” mai nagygyűlésén ismét bebizonyosodott, hogy a kormányváltóknak egy héttel a választás előtt még mindig nincs programjuk, szövetségüket csak a gyűlölet tartja össze. Ezt bizonyítja, hogy bajnai Gordon is valaki vagy valami elleni szavazásra buzdított – reagált az ötpárti baloldali tömörülés ma délutáni rendezvényére Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője. Mint a politikus asszony fogalmazott, Velez Árpád, az MSZP pártigazgatójának a héten nyilvánosságra került „őszödi beszéde” is ezt támasztja alá. Az ominózus felvételen Velez azt mondta, azért kell győzniük, hogy az embereiket kifizethessék. A Simon Gábor-ügy mai fejleményei alapján is egyértelmű, hogy az MSZP csak egy bűnszövetkezet, amit alátámaszt az is, hogy Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott, „illegális pénzek” is kerültek a párthoz, melyről „jobb, ha nem tudunk”.

Dúró Dóra szerint a baloldali szövetség tehát nem képes kormányozni az országot, Magyarországnak katasztrófa lenne, ha ismét a hatalom közelébe kerülnének. Velük ellenetétben a Jobbik az elmúlt hetek során végig programközpontú kampányt folytatott, melynek alapja a Jobbik Kimondjuk. Megoldjuk. elnevezésű programja, három alappillére pedig a megélhetés, a rend és az elszámoltatás. Dúró Dóra úgy fogalmazott, a ki változást akar, az jobbikos, mert a nemzeti ellenzék pártját nem terhelik olyan Fidesz–MSZP-összefonódások, mint például Kóka útlevele vagy a fideszesek menekülőútjának kifizetése. (Mint ismert, Kóka János Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár kezdeményezésére kapott tavaly márciusban diplomata-útlevelet, Velez Árpád pedig arról beszélt, hogy ki tudták fizetni a menekülőutat a fideszeseknek.

Újságírói kérdésre Dúró Dóra kifejtette, korábban már kezdeményezték, hogy a Simon-ügy nyomozását bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekre folytassák le, mivel vélelmezhetően nem Simon Gábor magánakciójáról van szó, több MSZP-s politikus is érintett lehet az ügyben.

alfahir.hu