2014. 01. 16. 16:05

Jobbik: a megmaradt állami földeket is átjátsszák a csókosoknak

Figyelem! Fideszes családtag, haver és oligarcha kerestetik! Jelige: maradt még néhány hektár állami föld - írja Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtóközleményében.

A Fidesz-kormány a választások előtti hajrában igyekszik minden állami vagyont átjátszani a sajátjainak. Nem telik el nap, hogy ne derülne ki, az Orbán-kormány miként herdálja el a nemzet vagyonát. Lázár János nagybátyja után most Patkós Lajos mezőtúri fideszes képviselő közeli hozzátartozója tarolt a földpályázatokon. Patkós tagja a helyi "földosztó" bizottságnak, egyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei agrárkamara alelnöke is. Szintén fideszes halászta el a földet a helyiek elől Gyomaendrődön, ahol – bizonyára véletlenül – Besenczy Zoltán szarvasi fideszes alpolgármester fia lett a nyertes.

A kisemmizett, tönkretett és csúnyán átvert helyben élő pályázók, a valódi gazdák joggal vannak elkeseredve. A Jobbik ismét megerősíti korábbi ígéretét: minden hektárt visszaszerzünk a fideszes rokonoktól és oligarcháktól, és a földeket egy átlátható, tisztességes pályázat keretében a helyben élő gazdacsaládok kapják meg.

alfahir.hu