2014. 03. 25. 17:20

Jobbik: Zsigó Róbert számoljon el az autózásai költségével!

Mint ismert, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, aki álláshalmozó politikusként egyben Baja város polgármestere is, a Parlamenttel és az önkormányzattal egyaránt elszámoltatta utazási költségeit. Ez havonta több százezer forint összeget jelentett. Zsigó Róbert az Országgyűlés egyik legjobban kereső képviselője - írja Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtóközleményében.

A Jobbik politikusa kiemelte: utazásait finanszírozhatja állami vagy önkormányzati pénzből, de ugyanazt az utat nem számolhatja el mindkét helyen, a Fidesz-frakció érdekében végzett munkáját azonban nem fizettetheti ki a bajai adófizetőkkel! Felszólítjuk ezért Zsigó Róbertet, hogy valljon színt és tételesen, dokumentumokkal alátámasztva bizonyítsa az utazási költségeinek tisztességes elszámolását.

Hegedűs Lorántné magyarázatot vár arra is, hogy a bajai önkormányzat által rendelkezésére bocsátott szolgálati gépkocsival miként tudott megtenni három év alatt 163 ezer kilométert – vagyis naponta átlagosan 150-et –, és hogyan fogyasztott el közel 11 ezer liter üzemanyagot!

alfahir.hu