2012. 04. 05. 14:07

Jobbikos lett a békésszentandrási polgármester

képTiszavasvári, Hencida, Hegyháthodász és Gyöngyöspata után már Békésszentandrás is jobbikos település. Sinka Imre a Jobbik polgármestereként segíti tovább hazánk felemelkedését.

Hivatalosan is a nemzeti radikális párt tagja lett a Jobbik által támogatott független, békésszentandrási polgármester, Sinka Imre – értesült a Viharsarok internetes hírportál.

A polgármester független jelöltként indult a 2010-es önkormányzati választáson, és biztos fölénnyel győzte le a korábbi ciklus Fidesz-KDNP-s polgármesterét, Hamza Zoltánt, aki azóta a megyei közgyűlés térségi tanácsnokaként folytatja politikai karrierjét.

Sinka Imre korábban már interjút adott a Viharsaroknak, amelyben elmondta, hogy magánemberként a Jobbik híve, azonban a települési munkájába nem akarja bevonni a nagypolitikát.

A hírportál megkeresésére Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke megerősítette a polgármester tagságáról szóló információt.

Sinka Imre a Viharsaroknak elmondta, hogy „eddig is a konzervatív, nemzeti, jobboldali gondolkodás jellemzett, és élveztem a Jobbik támogatását a választások óta. Úgy gondolom, így a párton belülről még inkább tudom segíteni hazánk felemelkedését. Ma az egyetlen reális megoldást a Jobbik elképzelései jelentik számomra. Ezek megvalósítása kell, hogy a kitűzendő cél legyen a következő választásokon. Minden erőmmel igyekezni fogok ezt segíteni, ezt leginkább tagként látom megvalósíthatónak.”

viharsarok.ma nyomán – barikad.hu