Jogszerű volt Safarov kiadatása

Ramil Sahib Safarov azerbajdzsáni katonatiszt kiadatása Bakunak teljes mértékben a nemzetközi joggal összhangban történt - jelentette ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a parlament külügyi bizottságának alelnöke.

Gyöngyösi hozzátette: az örmény reakciókat túlzónak és hisztérikusnak tartják, egyben elítélik a magyar konzulátus megostromlását és a magyar zászló meggyalázását örmény részről.
    
A jobbikos politikus szerint várható volt az örmény reakció, amely a másfél évtizedes hegyi-karabahi konfliktussal van összefüggésben. A diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése kapcsán úgy fogalmazott, hogy "minden csoda három napig tart, a hétvége elmúltával a felek átgondolják, hogy mi felel meg érdekeiknek". Ha majd mindenki lehiggadt, akkor a helyzet normalizálódása várható a továbbiakban - tette hozzá a képviselő.
    
Gyöngyösi Márton emlékeztetett rá, hogy a Jobbik már a 2010-es országgyűlési választások előtt meghirdette a keleti nyitás politikáját, amelyben Azerbajdzsánt stratégiai partnerként jelölte meg. A Jobbik a mostani ügytől függetlenül továbbra is stratégiai partnerként tekint a kaukázusi országra - tette hozzá.

MTI - barikad.hu