Johnny Depp köszöni szépen, nem kér Oscart

Johnny Depp következő filmje A Fekete mise, amely november 12-én debütál majd a hazai mozikban. A gengszterfilm kapcsán a kritikusok Johnny Depp “nagy visszatéréséről” írnak – ő viszont azt mondta, szó sincs visszatérésről, csak azt csinálja, amit eddig: színészkedik. És nem érdekli az Oscar.

A kritikusok szerint Johnny Deppnek jó esélye van rá, hogy Oscar-t nyerjen a szerepért, amelyben egy kegyetlen bostoni maffiavezért, az FBI besúgóját alakítja. Deppet eddig háromszor jelölték Oscarra: A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka című filmben nyújtott alakításáért, aztán az Én, Pán Péterért, és a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című moziért. Johnny Depp a most talán kilátásban lévő Oscar-díjjal kapcsolatban azt mondta: nem kér belőle. 
 
 
„Soha az életben nem akarok olyan izét nyerni” – válaszolta a BBC újságírójának. „Nem akarom, hogy köszönőbeszédet kelljen mondanom. Kétszer vagy háromszor jelöltek már, azt kaptam. A nevezés bőven elég nekem.”
 
 
Az is lehet, hogy fordított logikával így akarja meggyőzni az Amerikai Filmakadémia tagjait, hogy rá szavazzanak? Nem tudni. Az biztos, hogy a kritikusaival sem ért egyet. „Milyen szöveg az, hogy visszatértem?! – kérte ki magának. „Honnan tértem volna vissza? A halálból? Semmi mást nem csinálok a Fekete misé-ben, mint amit az összes többi filmemben. Játszom."