2012. 07. 19. 07:40

Jönnek a zsidó önvédelmi szervek?

Az állam rendfenntartó és erőszak monopóliuma minden etnikum esetében érvényes? – teszi fel a kérdést Makai Tibor, a Jobbik 18. kerületi alapszervezetének elnök helyettese, szóvivője nyílt levelében, amelyet Pintér Sándor belügyminiszternek címzett.

A Magyar Nemzet napilap szombaton megjelent számának belföld rovatában jelent meg egy tudósítás, melyben szó szerint ez áll: „a két legnagyobb magyarországi zsidó szervezet szerint az önszerveződő zsidó közélet megteremtéséhez fontos a jogvédelmi és a szuverén önvédelmi intézmények megteremtése”. Ezt akkor közölték, amikor az antiszemitizmus visszaszorításáról tárgyaltak az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) képviselői. A megbeszélésen szóba került a Jobbik a fiatalok körében tapasztalt térnyerése is.

Makai Tibor felteszi a kérdést: „az állam rendfenntartó és erőszak monopóliuma minden etnikum esetében érvényes, vagy csak a magyar, ilyen irányú szerveződésekkel szemben? Gondolok itt a Magyar Gárdára, vagy a Szebb Jövőért Polgárvédelmi Egyesületre.”

Majd folytatja: „Ön hogy értelmezi a tudósításban szereplő “szuverén önvédelmi intézmények” fogalmát és lehetséges gyakorlati kivitelezését? A fentebb megnevezett magyar szerveződések a magyar törvények betartásával és a magyar állami szervekkel együttműködve végezné tevékenységét, ha hagynák. Amire nem mellesleg, tömeges igény mutatkozik az állampolgárok nagy részéről.

Mit gondol arról, hogy a magyarországi zsidóság felső vezetői az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel, vagyis kormányával tárgyalnak a fent vázolt elgondolásaikról, terveikről? Nem a magyar kormánnyal és nem Önnel. Ha már a szuverenitás szóba került: mint vélekedik Ön Magyarország szuverenitásáról?

Végül engedjen meg egy utolsó, látszólag nem ide illő kérdést. A főváros kellős közepén, ahol a rendőrség rövid idő alatt elérhető, mozgósítható, ott mi szükség van egy Síp utcai bérház udvarán, kihelyezett rendőrőrsre? Ön, biztos vagyok benne, tudja miről beszélek. Miközben magyar falvak, tanyák ezreiben, sőt a főváros több kerületében rendőrt csak néha, mutatóban látnak. Akkor is már későn.” – áll a szerdán keltezett levélben.

 

barikad.hu