2014. 12. 23. 13:53

MSZP: Karácsony jobban szeretheti a Fideszt, mint a szocikat

A zuglói MSZP is kiakadt azon, hogy Karácsony szerint a Fidesz frakcióvezetője „kiszámítható” partner, emlékeztetett arra, hogy 2012-ben Karácsony Gergely állítólag azt nyilatkozta: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt és irtózok is tőlük már esztétikailag is”.

aAz LMP egykori, a PM (Párbeszéd Magyarországért) jelenlegi, közismert társelnöke ezt akkor is cáfolta, mondván „senkit nem utál”. Majd az idei önkormányzati választáson is hazugságnak nevezte, hogy neki tulajdonítható az említett idézet. Ennek azért érezte szükségességét, mert a kormánypártinak látszó „Szeretjük Zuglót Egyesület” ezzel az idézettel óriás-plakátolt. Az Egyesület egyik jogi képviselője, nem meglepő módon, az egyébként fideszes Rátonyi Gábor.

Karácsony három nappal ezelőtt a Népszavának adott interjújában kijelentette:

„Azt kell, mondjam, hogy Rozgonyi Zoltánban egy korrekt, kiszámítható partnert találtam a kampány után.”

Rozgonyi Zoltán, a XIV. kerület fideszes frakcióvezetője, a Fidesz megbukott polgármesterjelöltje bukása napján, a vereséget nehezen viselve még azt írta egy mosolyjellel illusztrálva: „Nem én vesztettem, hanem Zugló és Ön is. Hamarosan rá fog jönni!”

Karácsony azóta párbeszédben áll Magyarországgal, így a Fidesszel is, a kerületi szinten ellenzékbe került kormánypárt pedig nyitott erre a párbeszédre.

Ez azonban nem tetszik mindenkinek.

Orbán Viktor, Vona Gábor és Karácsony Gergely népszerűsége holtversenyben áll a Medián szerint, az említett interjú azonban a MSZP zuglói közösségében nem aratott sikert.

Az „MSZP Zugló” (a szocialista párt kerületi közösségi oldala) „Lehet, hogy mégis igaz volt?” - címmel osztotta meg Karácsony Gergely, Rozgonyi Zoltánt dicsérő szavait, utalva az ominózus „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt” - mondatra. Karácsony Gergely szerint a Fidesz „Egy végtelenül aljas, mocskos és hazug kampányt” folytatott, amikor a kifogásolt óriásplakát megjelent.

MSZP sajtótájékoztató Tóbiás Józseffel, Karácsony Gergellyel, a „hazug és mocskos kampány” közepén.

Most azonban az MSZP Zugló bejegyzése hozzáteszi:

„Érdekes ebből az interjúból Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője és a zuglói MSZP,DK, Együtt, Összefogás Zuglóért Egyesület is kimaradt, akiknek köszönheti,hogy polgármester lett. Nem ezért kampányoltunk Karácsony Gergelynek. Nem ezért szavazott több ezer baloldali rá, hogy most Rozgonyit dícsérgesse. … Az a 17000 ember is,akinek köszönheti, hogy polgármester lett, egyre inkább becsapva érzi magát.”

A baloldali párt helyi képviselete felteszi a kérdést:

„Talán ez új szövetség kezdete?”

A kérdés nem csak az, hogy ki kivel van, hanem, hogy ezek után Karácsony Gergely mennyire lesz képes irányítása alatt tartani a budapesti városrészt, ahol a jobboldal és a baloldal közel azonos súllyal van jelen.

Mindezzel felértékelődhet a Jobbik, az LMP és a Civil Zugló egy-egy képviselői mandátuma.

alfahír.hu