2014. 07. 31. 19:54

Kémkedéssel vádolják Kárpátalja fideszes EP-képviselőjét

Az ukrán nacionalista Szvoboda nevű párt egyik képviselője az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)-tól kérte Bocskor Andrea átvilágítását, mert „kémkedést” gyanítanak.

A Hír24 az ukrán Holosz Karpat internetes portálra hivatkozva azt írja, Tarasz Oszaulenko radikális politikus az elmúlt héten intézett kérdést a Fidesz-KDNP nemzeti listáján EP-képviselői mandátumot nyert kárpátaljai politikus feltételezhető kémkedési tevékenységével kapcsolatban az Ukrán Biztonsági Szolgálat elnökéhez.

s

Bocskor Andreát a FIDESZ-KDNP juttatta az EP-be – Fotó: fidesz.hu

Az egyébként magyarellenes megnyilvánulásoktól sem mentes Szvoboda párt nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szolgálata vezetőjének levelét a lap szerint a Ráda hivatalos weboldalán közölt jegyzőkönyv tanúsága alapján Ruszlan Kosulinszkij házelnök is megemlítette a képviselői interpellációk ismertetésekor az ukrán parlament múlt pénteki plenáris ülésének elején.

A cikk szerint arról egyelőre nincsenek információk, hogy mi húzódhat meg az ukrán nacionalista politikus vádaskodásai hátterében, mint ahogy azt sem tudni, az SZBU kezdeményezett-e bármilyen vizsgálatot a fideszes képviselővel, Bocskor Andreával szemben.

hír24 nyomán – alfahir.hu