Két férfi gyilkolhatta meg a soroksári családanyát

Az egyik férfi lefogta, míg a másik megfojtotta Kardosné Gyurik Krisztinát tavaly szeptember 25-én a soroksári futóúton – a blikk.hu beszámolója szerint erre gyanakszanak a rendőrök.

A szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságról csak most hoztak nyilvánosságra bizonyos részleteket. A helyszínen és a családanya testén két férfi DNS-ét azonosította az igazságügyi nyomszakértő. A Blikk úgy tudja, hogy a két elkövetőtől háromfajta anyagmaradványt rögzítettek, többek között vért és bőrfoszlányokat.

A rendőrség beszámolója szerint a két férfi nem állt rokonságban egymással, a nyomozók a bűncselekmény helyszínén talált nyomokból arra a következtetésre jutottak, hogy az egyikőjük domináns, a másik pedig neki alárendelt volt. Elképzelhető, hogy egy idősebb és egy fiatalabb férfi követte el a bűncselekményt.

Alacsony intelligenciájú elkövetők

A lap információi szerint a gyilkosokról profilt készítettek, eszerint mindkettő alacsony intelligenciájú. Az orvos szakértői véleményből a nyomozók pontosan rekonstruálni tudták, hogyan gyilkolták meg a nőt. Az anyagmaradványok szerint az egyik támadó lefogta Krisztinát, társa pedig a kötéllel megfojtotta, majd kifosztotta.

A nyomokból jól rekonstruálható az, hogy miként durvult el a bántalmazás. Krisztina minden erejét összeszedve küzdött, elképzelhető, hogy ezzel felbőszítette a két férfit. A támadásban az egyik elkövető is megsérült, valószínűleg Krisztina betörte az orrát. Ezt támasztja alá, hogy rengeteg vért találtak a helyszínen, a környező bokrokon, füvön, ami az elkövetőtől származik.

Korábban a rendőrség keresett egy sérült orrú, sérült kezű férfit. Ezek olyan feltűnő sebek, amelyek a gyilkos ismerőseinek is fel kellett, hogy tűnjenek. Az alárendelt támadó cselekménye kisebb súlyú, akár évtizedekkel is kevesebb büntetés várhat rá. A rendőrök egyelőre nem tudják kizárni, hogy a nő ismerte a két férfit, de valószínűbb, hogy a gyilkosok nem tervezték el előre tettüket.

Mindig azt éreztem, hogy a feleségem spontán támadás áldozata lett. A hírek szerint az egyik elkövető nem vett részt a gyilkosságban. Arra kérem őt, jelentkezzen, így nem kap akkora büntetést! A nyomozók előbb-utóbb úgyis elkapják őket – mondta elcsukló hangon a férj, Kardos Lajos.

Krisztina lemeztelenített, meggyalázott holttestét pontosan egy évvel ezelőtt találták meg. A bűncselekmény nyomravezetőjének még néhány hete a Jobbik ajánlott fel egymillió forintot, nem sokkal később Papp Károly országos rendőrfőkapitány további ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

blikk.hu nyomán – alfahir.hu

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.