Kiderült Orbán és Mészáros sikerének titka: egy tehetséges faluban élnek

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton járt, hogy együtt ünnepelje a gyermekekkel a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulóját. Az MTI azt is megörökítette, ahogy a vezetőnk, kormányfőnk áttanulmányozza az óvoda történetéről szóló kiadványt.

Orbán Viktor beszédet is mondott, ha már ott volt, amelyben többek között Felcsútról kijelentette:

"mindig is tehetséges falu voltunk".

A vezető elégedetten szemléli az óvodáról szóló kiadványt, miközben a tehetséges falu polgármestere mosolyogva figyeli őt (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)
 
Ám amikor érzékelte, hogy Felcsút egy kicsit speciálisabb helyzetben van (stadion, kisvasút, Mészáros Lőrinc), mint hazánk többi régiója, némileg korrigálta a kijelentését: a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. 
"Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk" a falusit
- tette ezt hozzá néhány nappal az állami földterületek kiárusításának kezdete előtt.
 
Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy "történik valami". "Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat" - fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét:
"ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig".
A falu fejlődéséről a kérges tenyerű gázszerelő-polgármester is megemlékezett: az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni kell majd.
 
S ha már szóba került a veszélyeztetett életformában élő Mészáros Lőrinc, ne aggódjunk érte már sokáig, hiszen a családja és a cége által bérelt állami földterületeket néhány nap múlva megveheti.