Kifütyülték Kubatovot és Orbánt is a Ferencváros stadionavatóján

Ma megnyitotta vénaszkenneres kapuit a Groupama Aréna, a lerombolt Albert Flórián Stadion helyén. Hamisan Himnuszt éneklő Rúzsa Magdi, a szurkolói csoportokat elüldöző Kubatov „listás” Gábor, kifütyült Orbán Viktor és Gripen vadászgépek köszöntötték az új stadiont.

A stadionavatóra rengeteg néző, vendég, turista és Chelsea-drukker érkezett, azonban a szurkolói csoportok, akik eddig végigkísérték a Ferencváros csapatát meccsről meccsre, a magas jegyárak, illetve a szurkolókat megbélyegző beléptető rendszer ellen tiltakozva távol maradtak az eseménytől.

A Fradi szervezett szurkolói csoportjai inkább külön rendezvénnyel készültek: a szurkolók a klub testvércsapatának tekinthető Rapid Wien drukkereivel játszottak egy barátságos, jó hangulatú mérkőzést a BKV pályán, melyet követően a Romantikus Erőszak lépett fel.

szurkolok

A Fradi fanatikus szurkolói távol maradtak Kubatovék dzsemborijától

szurkolok

A Groupama Aréna avatóján bár felcsendült a szurkolók által jól ismert Fradi himnusz, hiányzott a szurkolók hangereje, a nézők közül pedig sokan nem ismerték azokat a sorokat, melyeket egy szurkoló álmából felkeltve is ismer. A szurkolói csoportok azonban hiába maradtak kint a Groupama Arénán kívül, Kubatov Gábor beszédét még így is sokan kifütyülték. Hangos fújolás kísérte azt is, amikor a listázó fideszes pártigazgató megköszönte Orbán Viktornak az új stadion létrejöttét. 

orban

Ezután maga Orbán Viktor sem úszta meg a kifütyülést és a fújolást, igaz, ő nem kapott akkorát, mint Kubatov. Taps is jutott neki, talán mégsem pletyka volt, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak tagjai köremailt kaptak: szervezetten utazzanak fel a mérkőzésre.

A Groupama Aréna mintegy háromnegyedéig telt meg a nézőkkel, nem sikerült azonban megtölteni a VIP és a sajtóhelyekkel szembeni nagy lelátót. Az aréna nemzetközi mérkőzéseken 22 000, a magyar bajnoki találkozókon pedig 23 700 drukkert fogadhat. Mint arról korábban az Alfahír is beszámolt az NB I. első fordulójában, nyolc mérkőzésen összesen 20476 néző volt a lelátókon, ezzel 2560 volt a forduló átlagnézőszáma. A Fradi törzstáborát eddig a szurkolói csoportok adták, akik most a szurkolóellenes beléptetésnek, regisztrációnak és jegyáraknak köszönhetően kiszorulhatnak a lelátokról, a stadionavató vendégei és Chelsea-drukkerei pedig nem biztos, hogy 3-4 meccs után (még annyi sem kell) is a Ferencváros mérkőzésein fognak nézelődni, szurkolni meg pláne nem.

Címlapfotó: MTI/Beliczay László

alfahir.hu