2014. 03. 20. 21:53

Kikezdhetetlen a Jobbik programja?

A Jobbik elnöke szerint egyre inkább néppárttá válik az általa vezetett szervezet, és a legkülönbözőbb társadalmi csoportokban növekszik támogatottsága. Vona Gábor csütörtökön Nyíregyházán tartott lakossági fórumot Balczó Zoltánnal és Gyüre Csabával, de mivel a párt programjába nem tudtak belekötni, csak a nácizás jutott az ellenük kiküldött szélsőbaloldali tüntetőknek.

Vona Gábor a csütörtökön Nyíregyházán rendezett lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ellenzéki párt a fiatalok és a férfiak körében eddig is népszerű volt, a szimpatizánsok között az utóbbi időben egyre több középosztálybeli és idős ember jelenik meg.

A férfiak mellé "felzárkóztak" a nők is, ezzel még inkább kiegyenlítődtek a párt támogatottságában 2010-ben tapasztalt társadalmi egyenlőtlenségek - fogalmazott Vona Gábor.

s

A fórumon Vona Gábor, Balczó Zoltán és Gyüre Csaba vettek részt

Hozzátette: a Jobbik kormányzásra törekvő párt, amelynek nagyon fontos, hogy néppárti jellege legyen.

Vona Gábor közlése szerint azokat képviseli a Jobbik, akinek a Fideszből és az MSZP-ből egyaránt elegük van, és megunták a két párt több mint két évtizedes "tartalmatlan és terméketlen iszapbirkózását".

Nekik kívánunk alternatívát nyújtani, és bízunk benne, hogy az ő támogatásukkal a Jobbik április 6-án meg tudja nyerni a választásokat - tette hozzá.

Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta, amíg a Fidesz és az MSZP negatív kampánnyal, egymás "eláztatásával" van elfoglalva, addig "mi a kampányukban azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik".

a

Teltház a Jobbik fórumán

A párt ugyanakkor egy programközpontú, pozitív kampánnyal igyekszik az emberekhez eljutni, a módszer helyességét pedig a Jobbik növekvő népszerűségét mutató elemzések is igazolják - mondta.

A választási programjuk főbb pontjaiként a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást jelölte meg Vona Gábor. A pártelnök szerint a megélhetés fogalmán a tisztességes, bérfizető munkahelyeket, a biztonságos nyugdíjrendszert, míg a renden a közbiztonságot, az elszámoltatáson pedig a politikusok felelősségre vonását és a korrupció felszámolását érti a Jobbik.

Utóbbival kapcsolatban kifejtette, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, az elszámoltatással fogja kezdeni a munkát.

Vagyonosodási vizsgálatokat indítunk, nyilvánosságra hozzuk az ügynöklistákat, feloldjuk a titkosításokat, eltöröljük a mentelmi jogot, bevezetjük a dupla büntetés elvét a politikában, azaz ha a törvényalkotó törvényt sért, akkor ezért dupla büntetést kap - jelentette ki Vona Gábor.

a

A nemzeti párt programjába eddig nem tudtak belekötni

A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Beregben nemcsak a pártlistán, hanem az egyéni mandátumok terén is győzelemre készül - közölte Vona Gábor, hozzátéve, hogy a két nyíregyházi választókerületben induló Balczó Zoltánnal és Gyüre Csabával együtt bízik az egyéni mandátumok megszerzésében.

Lejárt lemez

A fórumra érkező jobbikos politikust nagyjából száz tüntető fogadta a rendezvénynek helyet adó Kodály Zoltán Általános Iskolával szemben lévő buszmegállóban.

a

A tüntetők "Fasizmus nem!" és "Szavazz a Jobbik ellen!" feliratú transzparenseket tartottak, illetve "Jobbik, oszolj!" rigmusokat kiáltoztak és kisebb szópárbajt vívtak az utca másik oldalán álló jobbikos szimpatizánsokkal. A tüntetők ugyan azokból, a Hit Gyülekezete nevű vallási szektához köthető személyekből álltak, mint akik március 15-én tüntettek az egyre népszerűbb nemzeti párt ellen.

s

Arról, hogy a Jobbik ellen miként épül ki a Fidesz és az MSZP nagykoalíciója, ide kattintva olvashat bővebben.

MTI nyomán – alfahir.hu