Kocsord nem Felcsút, nekik nem jár még elkerülő út sem

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon naponta 13-18 ezer gépjármű halad keresztül. A település élhetetlenné vált a hatalmas forgalom, az ezzel járó zaj és légszennyezés miatt. Számos súlyos, vagy halálos kimenetelű baleset is történt már. A kocsordi – és a környező település lakóit hosszú évek óta hitegetik az M49-es elkerülő megépítésével, ám egyelőre semmi sem történt.

A település lakóinak többsége megunta a várakozást és szerdán félpályás útlezárással tiltakoztak az elviselhetetlen forgalom ellen. Elegük van, élhetőbb, nyugodtabb körülményeket szeretnénk szeretett településünkön – derült ki Földi István, Kocsord jobbikos polgármesterének az Alfahirhez eljuttatott közleményéből.

A településvezető beszámolója szerint a demonstráció rendben lezajlott, a helyi lakosok megértőek voltak, támogatták kezdeményezésüket, az átmenő forgalom együttműködő volt még annak ellenére is, hogy a torlódás katasztrofális volt az útlezárás idején.

Földi István úgy véli: elérkezett az idő, hogy a kormány és ezáltal a kormánypárti országgyűlési képviselők belássák, hogy az M49-es elkerülő hiánya naponta problémát jelent Kocsord, illetve a környező település lakosainak és a probléma megoldása nem tűr halasztást. Köszönetet mondott továbbá a szervezésben résztvevőknek, a hatóságoknak, és a félpályás útlezárás miatt úton rekedt utasok türelméért.