Kóka János Szijjártó Pétert dicséri :D

Pár éve még a háza előtt tartott sajtótájékoztatón szélhámosozta le Szijjártó Péter Kóka Jánost, ma a külügyi tárca egyik legszorosabb üzleti partnere. A volt SZDSZ-elnök a fideszes kapcsolatainak kulisszatitkairól.
„Mivel a jelenlegi kormány illiberálisnak definiálja magát, ebből egyenesen következik, hogy a dolgok nagy részében nem értek velük egyet. Nem vagyok a szavazójuk, se a támogatójuk, fenntartom magamnak a jogot, hogy kisebb és nagyobb nyilvánosság előtt kritizáljam az összes lépésüket, amit károsnak tartok Magyarország szempontjából” – nyilatkozza a mai Magyar Narancsban Kóka János. Az SZDSZ egykori elnöke ezzel együtt úgy fogalmaz: Szijjártó Péterről, aki annak idején még a háza előtt tartott sajtótájékoztatón szélhámosozta le, egész jó véleménye van, s nagyra becsüli mindazt, amit az Orbán-kormány az exportfejlesztés terén tesz.

Ellenfélből üzletfél

Mint ismert, az Orbán-kormánytól diplomataútlevelet kapó Kóka tagja lett a keleti országokba utazó állami, üzletemberi küldöttségeknek. E tisztességhez az segítette hozzá, hogy a mobilfizetésre szakosodott Cellum nevű cég tulajdonos-vezetőjeként megkerülhetetlenné tette magát, és a hazai mellett immár európai, közel-keleti és kelet-ázsiai piacokat szerez; legutóbb például egy konzorciummal a szófiai mobilparkolási tenderen szerepelt sikerrel - írta kommentárjában a Heti Válasz.