Konferencia: Isten ajándéka a magyar gyermek

Október 24-én 17 órától a budapesti Hazatérés Templomában "Isten ajándéka a magyar gyermek" címmel konferenciát tartanak, amelynek főbb témái közt hazánk drámai népesedési helyzete, a magyar családok jövője, valamint a magyarság fennmaradási esélyei lesznek. A rendezvény kapcsán a szervezővel, Budaházy Eddával beszélgettünk.

 - Kik szervezik a konferenciát?

 - Én szervezem a rendezvényt az A család nevében nevű Facebook csoport segítő közreműködésével. Támogató szervezetként csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, a Magyar Nemzeti Gárda, valamint a nemrég fölháborító módon feloszlatott Szebb Jövőért Polgárőrség Egyesület is. Bár ezeknek a nemzeti szervezeteknek nem feltétlenül profilja a népesedés kérdése, mégis úgy éreztem, ez egy olyan fontos és lényeges, mondhatni életbevágóan fontos ügy, hogy egységesen állást kell foglalnunk abban, hogy Magyarország népességfogyásának megállítását tovább halogatni nem lehet.

 - Miért tartják fontosnak konferenciát tartani a kérdésről?

 - Tudom, hogy más szervezetek, kormányközeli egyesületek, nagycsaládos mozgalmak, egyházi körök stb. szerveznek időről időre konferenciákat a népesedési krízisről, azonban azt tapasztaltam, hogy a valódi problémáról senki nem mer beszélni. Ha nem beszélünk tisztán és világosan a helyzetről, akkor megoldások sem lesznek. Nyilvánvaló, hogy kormányzati pozícióból lehet valamit tenni, de célul tűztük ki, hogy saját köreinkben feltérképezzük a valóságot és beemeljük a közbeszédbe ezt a problémát. Talán helyesebb lenne, ha úgy fogalmaznék, hogy tragédiát. Független elemzők számításai szerint a magyarság és vele párhuzamosan az európai fehér őslakosság a század végére gyakorlatilag kihalhat. Folyamatosan kiszorítják eredeti élőhelyéről más, nagyobb reprodukcióval bíró népcsoportok. Amennyiben döntéshozóink szerint ez nem probléma, úgy is jó, de akkor mondják ki, hogy teljesen mindegy, hogy kik élnek a Kárpát-medencében, avagy Európában, a lényeg hogy szavazzunk rájuk időről időre, mert abból ők jól megélnek, a többi pedig nem számít. Ez is egy üzenet és akkor ehhez fogunk alkalmazkodni a magunk módján.

 - A gyermekvállalás elsősorban a családok magánügye vagy közügy?

 - Egy jól működő, sok gyermekkel rendelkező, bővülő társadalomban talán magánügy lehet a gyermekvállalás, azonban akkor, amikor a kihalás szélén áll egy nemzet, nem az. Amennyiben úgy döntünk, hogy a magyar nemzet mint olyan, egy érték, a magyarság etnikailag, kulturálisan, történelmileg egy fontos szelete a világnak, amire legalább annyira kell vigyáznunk mint mondjuk a jegesmedvék, vagy a bálnák megmaradására, akkor ha ez a nemzet létében veszélyben van - márpedig abban van, ez jó ha mindenki tudatosítja -, meg kell tennünk minden olyan intézkedést, ami a megmaradásunkat segíti. Tehát közüggyé kell válnia, persze a normalitás keretei között. Számos példa van a történelemben, amikor jó intézkedésekkel, propagandával, ösztönözni lehetett a gyermekek megszületését.

Sajnos ma olyannyira magánügy már, hogy a közvélekedésben is teljesen elfogadott, ha valaki nem tervez családot, gyereket, hanem pusztán önmaga kiteljesítésén fáradozik. Boldogabb időkben, legalább a társadalmi elvárás az volt, hogy mindenkinek legyenek gyerekei. Tudom, ilyenkor sokan azt mondják, hogy minek szüljenek, hogy nyomorogjanak, hogy rabszolgákat neveljenek belőlük stb...

Nem. Azért kell gyermekeket vállalni, mert ez a világ legnagyobb csodája, amelyben részesülhetünk, mert nincs nagyobb boldogság, mint önmagunkat viszontlátni egy kis emberben, és mert ezáltal jöhetünk csak igazán rá arra, hogy életünknek mi a valódi igazi értelme. És mert ez a világ rendje. Elődeink szültek háborúban és békében, nem a pénztárcájukat nézegették folyton.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy vannak emberek, akiknek sajnos nem lehetnek gyermekei, és még azt is elfogadnám, hogy vannak emberek, akiknek más feladatot szentelt az Ég, minthogy apa vagy anya legyen. De az biztos, hogy nem ilyen nagy tömegekben.

 - Egészen pontosan mitől drámai hazánk népesedési helyzete?

 - Nagyon röviden a következő a helyzet: A XXI. század közepére a magyarság létszáma 5 millióra csökken, a cigányság létszáma pedig 2 millióra nő, aminek a nagy része fiatal generációkból fog állni, míg a magyar etnikum elöregszik. Az életerős, reprodukcióra képes fiatal korosztály Nyugat-Európába távozik, vagy nem lesz gyermeke, mert nem tudja eltartani, ami igaz is, hiszen ez a rendszer anyagilag bünteti a gyerekeseket. Ez súlyosan megváltoztatja az etnikai arányokat. A vidék már most ki van ürülve, csak itt Budapesten ezt még nem lehet észrevenni. Ezt akarjuk? Mert ha nem, sürgősen, radikális intézkedéseket kell életbe léptetni, megtiltani mindenféle bevándorlást tőlünk idegen kultúrákból és azonnal pozitívan diszkriminálni a gyermekeket nevelő dogozó és adózó magyar családokat.

 - Évtizedek óta hallani, hogy fogy a magyarság, ugyanakkor azt is, hogy túlnépesedik a Föld - ez hogyan egyeztethető össze?

 - A magyar emberek nincsenek túlnépesedve, és ez az, ami minket érdekel. Ahol a föld túlnépesedik, ott valami gond van, ott ki kell elemezni ennek az okát, és megoldásokat keresni. Magam részéről fel nem foghatom, hogy miért szülnek gyermeket ott, ahol már az előző kettő is éhen halt. Én biztos nem tenném. 
A megoldás azonban nem az, hogy tűnjenek el értékes kultúrák inkább ott, ahol már így is kevesen vannak azért, mert más népek sokan vannak.

Nem gondolom, hogy nekünk fehér embereknek, akik láthatóan pillanatnyilag nem tudjuk még önmagunkat sem reprodukálni, nekünk kellene mindenkin segíteni, mindenkit befogadni. A természet törvényei szerint nincs ilyen. Nem kötelezhetnek minket arra, hogy fordítsuk az erőforrásainkat idegenek megsegítésére, miközben mi lassan elöregszünk és eltűnünk.

 - Kikre számíthatnak felszólalóként az érdeklődők?

 - Még nem biztos a névsor, de a teljesség igénye nélkül hallani fogjuk a Novák-Dúró házaspárt, akik máris három gyermekkel mutatnak példát, Bertha Szilviát, aki négy gyermeket nevel, Budaházy Györgyöt, akinek szintén három gyermeke van, és hallhatjuk Király Ignácot is, aki 16 gyermeket adott a hazának. Tehát igyekszünk nagycsaládosokat felmutatni, hogy ezzel is pozitív példát adjunk. Lesz szó a munka kontra karrier témájáról, a népesedés statisztikai adatairól, a magyar népi kultúra hatásairól a gyermeknevelésben, a magyarság megmaradásáról, külföldi példákról, szóval sok mindenről. Ezúton is szeretettel várunk mindenkit, kiemelten azokat akik maguk is szülők.

A rendezvény plakátja ide kattintva elérhető. A belépés ingyenes, további információ a szervezőtől, Budaházy Eddától az acsaladneveben [at] gmail.com címen kérhető.

alfahir.hu