2017. 01. 09. 18:53
MTI

Könnyebb lett a beutazás Fehéroroszországba

Fehéroroszország hétfőn bejelentette, hogy feloldja a vízumkényszert 80 ország – közöttük az Európai Unió tagállamai, az Egyesült Államok és Japán – állampolgárai számára.

 

Az Aljakszandr Lukasenka elnök által kiadott rendelet szerint az intézkedés csak legfeljebb ötnapos fehéroroszországi tartózkodásra, illetve magánútlevéllel rendelkező üzletemberekre és magánszemélyekre vonatkozik, de nem terjed ki a diplomata, szolgálati és egyéb más különleges útlevelekre.

A vízummentes beutazás feltétele az érvényes útlevél vagy más úti okmány, meghatározott mennyiségű készpénz, illetve Fehéroroszországban érvényes, legalább 10 ezer euró értékű egészségbiztosítás.

A vízummentesség többek között 39 európai ország, valamint Brazília, Indonézia, az Egyesült Államok és Japán állampolgáraira vonatkozik, de kiterjed az állampolgársággal nem rendelkező lettországi és észtországi lakosokra is. Nem vonatkozik viszont az Oroszországból légi járattal érkezőkre, illetve oda utazókra, miután ezek a járatok "belföldinek" minősülnek.