Korábban utálták, most lelkesen ünneplik Trumpot a republikánus képviselők

A Republikánus Párt elitje, és a kongresszusi képviselők többsége annak idején igyekezett elgáncsolni az új elnök politikai ambícióit Most, győzelme után rögtön lelkes híveivé szegődtek.

Donald Trump nagyarányú győzelmét a republikánusok arra szeretnék felhasználni, hogy minél többet tegyenek az amerikai népért - hangoztatta csütörtökön Paul Ryan házelnök, miután megfogalmazása szerint

"fantasztikus és termékeny megbeszélést" folytatott

az újonnan megválasztott amerikai elnökkel.

Donald Trump és kísérete, miután Obama elnökkel tárgyalt a Fehér Házban, találkozott Paul Ryan házelnökkel és Mitch McConnell szenátorral, a szenátus republikánus többségének vezetőjével. A megbeszéléseken jelen volt Mike Pence, leendő alelnök is. Paul Ryan, akit kedden Wisconsinban újraválasztottak, sajtótájékoztatón azt mondta: feltűrjük az ingujjunkat és azonnal munkához látunk. Ryan megismételte, hogy

Trump a "valaha látott, leglenyűgözőbb győzelmet aratta".

Ryan, aki korábban ódzkodva támogatta Trumpot, most

átvette a megválasztott elnök kampányának jelszavát,

és leszögezte: ismét naggyá tesszük Amerikát.

A közös sajtóértekezleten Donald Trump hangsúlyozta: abszolút látványos dolgokat teszünk majd az amerikaiak érdekében. A leendő elnök megemlítette, hogy szót váltottak a várható adócsökkentésről, az egészségbiztosítás rendbetételéről és jobbításáról, valamint a munkahelyek teremtésének fontosságáról. Donald Trump ezt követően Mitch McConnellel, Kentucky szenátorával, a szenátus republikánus többségének vezetőjével tárgyalt, szintén az egészségbiztosítás átalakításáról, valamint a munkahelyteremtésről és a várható bevándorláspolitikáról.
 

Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."