2014. 03. 28. 14:13

Kormánypropaganda céljára jók a KSH foglalkoztatási adatai

A Jobbik felszólítja a Fidesz-kormányt és a Központi Statisztikai Hivatalt is, hogy a lakosság tájékoztatására végre olyan adatgyűjtést folytasson, olyan mutatószámokat alkosson és olyan fogalmakat használjon, amelyek az emberek általános értékrendje szerinti munkanélküliségről adnak hiteles tájékoztatást - írja közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.

ffgbbrth

A magyar lakosság számára munkanélkülinek számít mindenki, akinek nincs Magyarországon valódi, legalább részben bejelentett, nem szociális alapú jogviszonya. Mi, magyar emberek munkanélkülinek tekintjük tehát a közfoglalkoztatottakat, a dolgozni külföldre kényszerülőket, a regisztrált munkanélkülieket és a regisztrációból már kiesett közel félmillió embert is. Ennek megfelelően a munkanélküliség ma Magyarországon – szemben a kampányban jól hangzó, de teljesen megtévesztő és hazug 8,8 százalékkal – legalább 28 százalék. A Fidesz gazdaságpolitikája alkalmatlan a gazdasági és jogi értelemben is munkahelynek tekinthető, magyarországi álláshelyek létrehozására.

A Jobbik számára a munkahelynek öt ismérve van: Magyarországon jön létre, magyar vállalkozások által, magyar emberek számára, tisztességes fizetésért és értékteremtő munkát ad. A Jobbik kormányra kerülve a Hét vezér tervben foglaltak megvalósításával és a hozzá kapcsolódó foglalkoztatáspolitikai átalakítással valódi, értékes munkahelyek százezreit fogja megteremteni - zárul a közlemény.

alfahir.hu