Korrupció Rogánéknál?

Korrupciógyanús ügyben hónapok óta nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy eljárásban, amely az V. kerületi önkormányzatot érinti – írta a Bors.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügyészek több hivatalos iratot, így megbízási szerződéseket is lefoglaltak az V. kerületi önkormányzatnál.

A lap meg nem nevezett forrásra hivatkozva egy vendéglősről ír, aki feljelentette az önkormányzatot, miután egy tender elnyerése után még milliókat kellett volna kifizetnie zsebbe.

Korábban a kerületi önkormányzat sajtóosztálya az Origo megkeresésére közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy az érintett ügyekben "sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem illetékes", a főügyészség hatósági ügyekben kért be iratokat, és "a hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását". 

A fentiekkel szemben azonban Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott eljárás érinti a Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat hivatalának tevékenységét.

Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor.

borsonline.hu - hvg.hu - alfahir.hu

Legolvasottabb híreink