"Köszönjük, Zaharcsenko!"

A donyecki elnök kiemelte, hogy az ukrán kormány által besorozott, majd a fronton bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. A HVIM ezt köszönte meg tegnap este a Hősök terén.

"Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni."
- derül ki a Hídfő.net beszámolójából arra vonatkozóan, hogy Zaharcsenko külön kiemelte, hogy az ukrán kormány által besorozott, majd a fronton bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak.  
 
A donyecki elnök elmondása szerint a fronton harcoló csapatok 8-9 napja érkezhettek, még azt sem tudják, hogyan kell rendesen tartani a fegyvert (Az ukrán médiapropaganda szerint a besorozottak csak több hónap kiképzés után mehetnek a frontra, így Kijev egy újabb hazugsága is megdőlni látszik).
 
Tegnap esti órákban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Incze Béla, a szervezet budapesti vezetője, Lipták Tamás és egy aktivista egy transzparenst feszített ki a Hősök terén, amelyen az alábbi felirat volt olvasható:
"Thank You Zaharcsenko! God save the Hungarian Nation, and warriors of Donbass." (Köszönjük, Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet és Donbasz harcosait.)