Kovács Béla válasza az Indexnek

Egy gátlástalan titkosszolgálati manipuláció margójára - ilyen címmel adott ki közleményt Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője, válaszul az Index ma reggeli "oknyomozó" cikkére. A "kémügye" miatt hónapok óta célkeresztbe tett politikus egy családi titkot is elárult a közleményében, amely édesanyját érinti, és ami normális esetben a legintimebb szférába tartozna csak.  

Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak tartom az Indexen megjelent mai írást - kezdi közleményét Kovács Béla. A kémkedéssel vádolt jobbikos európai parlamenti képviselő szerint a "napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták".

Kiemeli az Index cikkének egy alapállítását, amely így szól: „1960 telén C., a vidéken élő fiatal lány egészséges fiúgyermeket hozott a világra. A gyermek a lány eltitkolt kapcsolatából született, az édesapa, egy orosz katonatiszt, a falu szélén lévő szovjet laktanyában szolgált. Mindenkinek úgy volt a legjobb, ha a lány a fővárosban szüli meg a babát, a lány pedig a katona nyomására hozta meg a legfájdalmasabb döntést, amit egy anya meghozhat: a kórházból egyedül ment vissza a faluba, az újszülött állami gondozásba került.”

A politikus a közleményben kifejtette, hogy a fenti részlettel ellentétben édesanyja – akit 10 éve ismert meg – nem egy eltitkolt kapcsolat vagy románc következtében esett teherbe, hanem azért, mert megerőszakolták. Hozzátette, hogy ráadásul nem egy orosz tiszt tette ezt vele, hanem "magyarul beszélő emberek, csoportosan".

"Mindezek persze olyan magánjellegű, a legintimebb szférába tartozó titkok, amelyek normál esetben nem tartoznak senki másra a legszűkebb családi körömön kívül. Itt és most azonban kivételt kell tenni a titkosszolgálat és az Index gátlástalan manipulációja miatt, ahol a magánélet szentsége semmit sem számít. Az Indexnek tollba mondott cikk már ezen a ponton megbukott. Egyben példa nélküli, hogy egy titkosszolgálat ennyire pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat. A cikk alátámasztja azon 5 napja tett Facebook-bejegyzésemet, melyben megírtam, hogy családtagjaimat egy újságíró és a hatóságok vegzálják" - zárja közleményét Kovács Béla, aki meg fogja tenni a a jogi lépéseket "az Index hazug, manipulatív kijelentései és sugalmazásai miatt", amelyek - mint írja - „véletlenül” ismét egy választási kampány kellős közepén jelentek meg.

alfahir.hu