Közpénzből reklámozza a Blikket Rogán

Múlt csütörtökön avatta fel Rogán Antal az V. kerületi Hild téren azt a húszas éveket idéző Rikkancs szobrot, amire meglepő módon a ’94-ben alapított Blikk logója került. Az alkotó, a 100 éves Szőke Lajos szobrászművész a két világháború között legnagyobb példányszámban eladott Az Est című újságot akarta ráírni a rikkancsfiú kezében lévő újsághalomra. A szobrot jóváhagyó Budapest Galéria is jobban szerette volna, ha korhű újság kerül a rikkancs kezébe, de tudomásul vették a beruházó kívánságát - írja az Index.

„Mikor meglett a szobor agyagból, eljöttek az önkormányzattól és megnézték, és közölték velünk, hogy a polgármester úgy döntött, hogy a Blikket írjuk rá a szoborra. Én mondtam, hogy az újságírók egész biztosan meg fogják kérdezni, hogy miért Blikk van rajta, amikor a Blikknek semmi köze nincs a rikkancshoz.” - nyilatkozta a portálnak a szobrot készítő művész.

A Blikket is kiadó Ringier PR, vállalati és üzleti kommunikációs vezetője, Parádi Judit az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy a kiadó nem adott pénzt a szoborra.

A portál rávilágít: elképzelhető, hogy a polgármester mindezzel csak azt szerette volna megköszönni a bulvárlapnak, hogy az elmúlt egy évben 66 cikkben (átlag 5 naponta) említették meg a nevét.

Index - barikad.hu