2014. 12. 19. 08:16

Közpénzből utaztak BL-döntőre "szakmai látogatás" címén

Öt korábbi vezető munkatársa ellen indított fejenként több millió forintos kártérítési pert a MÁV Informatika Zrt. jogutódja, a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. - írja a Magyar Nemzet.Az érintettek "szakmai látogatás" címén 2008-ban két londoni focimeccsre, 2009-ben pedig a Roma-Arsenal BL-döntőre utaztak.

Egyikük ellen orgazdaság miatt már vádat emelt az ügyészség, a bűncselekmény elkövetési értéke nagyjából egymillió forint. A NAV a MÁVI-nál adóhiányt állapított meg, mivel az érintett személyek kizárólag magáncélú, de hivatalos útként elszámolt utazásai után befizetett adó lényegesen alacsonyabb volt, mint a természetbeni juttatások után fizetendő járulék.

A lap emlékeztet: nem ez az első zűrös eset a cégnél. Novemberben hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést az érintettekkel szemben, mert a cégnél több mint tíz évig foglalkoztatott korábbi vezető tanácsadó tényleges munkavégzés nélkül vette fel fizetését és egyéb juttatásait, aminek következtében közel százmillió forint vagyoni hátrány érte a társaságot.

alfahir.hu