Külhoni magyar tagokkal bővült a Jobbik Országos Választmánya

jobbikEgy felvidéki, egy kárpátaljai és egy délvidéki delegált csatlakozásával 60-ról 63 fősre bővült a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Választmánya, rövidesen pedig további két – egy erdélyi és egy székelyföldi – taggal fog kiegészülni e testület. A Jobbik ezzel, elsőként a magyar politikában valódi nemzetegyesítést hajtott végre tagjai és szimpatizánsai körében.

Történelmi alapszabály-módosítás

Három fővel bővült nemrég a Jobbik Országos Választmánya, amely testületbe a nemzeti radikális párt októberi, X. jubileumi kongresszusa által egyhangúan elfogadott alapszabály-módosításoknak köszönhetően immár a külhoni Jobbik-csoportok is delegálhatnak teljes jogú tagokat. Az Országos Választmány a nemzeti radikális párt két kongresszus között ülésező legfőbb politikai, egyeztető és döntéshozó fóruma, amelynek tagjai többek között véleményezik a Jobbik országos listáját, döntenek számos szervezéssel kapcsolatos kérdésről és a párt költségvetését is elfogadják. A Választmánynak októberig a Jobbik Országos Elnöksége, a megyei és budapesti választmányok elnökei és küldöttei lehettek tagjai. Ez a felsorolás egészült most ki a külhoni delegáltakkal.

Mint ismert, Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökének vezetésével még 2012 novemberében kezdődött el párt külhoni csoportjainak megalakítása. Ennek jegyében elsőként a Felvidéken alakult meg a Jobbik helyi csoportja, majd Kárpátalján, Erdély határ menti megyéiben, Délvidéken és a Székelyföldön is. Pallér Pétert a felvidéki, Kiss Ervint a délvidéki, Kovács Dezsőt pedig a kárpátaljai jobbikosok delegálták a párt Országos Választmányába. Székelyföldi és erdélyi társaik a jövőben fognak egy-egy tagot küldeni a testületbe, amelynek létszáma így 65 főre bővül majd.

„Elősegíteni szétszabdalt nemzetünk egybeolvadását

pallerPallér Péter a Jobbik felvidéki szervezője 1987. február 14-én született a Felvidék keleti csücskében, Királyhelmecen. Iskoláit szülővárosában, felsőfokú tanulmányait Komáromban, a Selye János Egyetemen végezte, ahol 2012-ben diplomázott. Jelenleg az ógyallai Feszty Árpád Alapiskola magyar nyelv, történelem, informatika és földrajz szakos tanáraként dolgozik. Az alfahir.hu kérdésére Pallér elmondta, hogy a Jobbikra már egyetemi évei során felfigyelt, mivel tetszett neki a párt szókimondása, fiatalos lendülete, amint tehát lehetett, csatlakozott is a párthoz. „Különösen nagy megtiszteltetésként értem meg, hogy a felvidéki zászlóbontás óta én szervezhetem a Jobbik itteni tevékenységét, feladatomnak pedig azóta is igyekszem maradéktalanul megfelelni.” – emelte ki Pallér. Hozzátette még: 2013 októberében az a megtiszteltetés érte, hogy az itteni tagság megválasztotta a párt külhoniakkal kibővített Országos Választmányába, amelyben felvidéki nemzettestvéreit kívánja legjobb tudása szerint képviselni. A felvidéki szervező hangsúlyozta: „választmányi munkámmal is szeretném elősegíteni szétszabdalt nemzetünk egybeolvadását”.

„Egymást erősítve, közösen építsünk egy szebb magyar jövőt!”

kovKovács Dezső 1968. július 20-án született Mezőgecse községben. Beregszászban érettségizett, majd pedig a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett gazdasági-agrármérnöki végzettséget. 2010. december 5-től Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő beregszászi fogadóirodájának vezetője, e minőségében pedig számos helyi nemzetpolitikai jelentőségű program szervezője, amelyek nemcsak a magyar nemzeti önazonosságtudat erősítését, hanem a Jobbik nemzetpolitikájának széleskörű megismertetését, népszerűsítését is szolgálják. „Programjainkon keresztül az emberekhez közvetlen kapcsolatok létesítünk, így valós képet kaphatnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom munkájáról, céljairól és missziójáról.” – fogalmazott tevékenységéről portálunknak a Jobbik kárpátaljai szervezője. Kovács Dezső nagy kihívásként éli meg mandátumát a Jobbik Országos Választmányában, és minden igyekezetével azon lesz, hogy megfeleljen a párt vezetése és a kárpátaljai tagság bizalmának. Portálunk kérdésére mindehhez hozzátette: „a Jobbik által képviselt értékrendnek el kell jutnia minél több kárpátaljai magyar testvérünkhöz, hogy egymást erősítve, közösen építhessünk egy szebb magyar jövőt!”

„A Jobbik újból bebizonyította, hogy igenis számít az elszakított magyarok véleményére is”

kissKiss Ervin, a Jobbik délvidéki szervezője 1992. március 14-én született Szabadkán, így mostantól ő a Választmány legfiatalabb tagja. Elemi és középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte, jelenleg pedig – rövid budapesti kitérő után – a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója. Budapesti egyetemistaként bekapcsolódott a Jobbik Erzsébetvárosi (VII. kerület) Alapszervezetének munkájába, a délvidéki Jobbik szervezését pedig röviddel a csoport megalakulása után vette át.

Portálunk megkeresésére elmondta, hogy a Jobbikra 2009-ben, az EP-választások idején figyelt fel és azt a mozgalmat találta meg ekkor, amely következetesen és megalkuvások nélkül képviseli a Kárpát-medence és a világ magyarságának ügyét. „A Jobbikban a nemzeti oldal jövőjét látom, ezért is nagy megtiszteltetés számomra, hogy fiatal korom ellenére vezethetem a Jobbik délvidéki csoportját.” – tette hozzá Kiss Ervin, aki új feladatát egyben komoly felelősségnek is tartja. „Egyedülálló alapszabály-változtatásával a Jobbik újból bebizonyította, hogy igenis számít az elszakított magyarok véleményére is.” – hangsúlyozta. A délvidéki fiatalember kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy már nagyon várja az első választmányi ülést és sok kitartást kíván mind a 15 millió magyarnak, „mert nekünk egy a sorsunk és ezért hinnünk kell a szebb jövőben!”

 

Kovács Dávid Attila

alfahir.hu