2014. 12. 01. 07:33

L. Simon már megint csontig...

L. Simon László az ATV Szabad szemmel című műsorában egyetértett Pokorni Zoltánnal abban, hogy az amerikai korrupciós vádak idején nem szabadna a kormánypárti politikusoknak drága utazásokra menniük. Szerinte azonban az újságírók is direkt bőszítik fel az embereket a politikusokkal kapcsolatban. Beszélt Orbán jövőbeni rezidenciájának felújításáról is.

aA Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, hogy igazat ad Pokorni Zoltánnak: nem szabadna most, az amerikai kitiltási botrány környékén urizálnia a kormányzati politikusoknak, mert az idegesíti az embereket. Ugyanakkor L. Simon szerint a sajtó szándékosan rá is játszik erre, és olyan dolgokkal próbálja tovább hergelni az olvasóit, mint, hogy Lázár János milliós karórájáról vagy Giró-Szász András meggazdagodásáról ír. Az államtitkár azt mondta, hogy az újságírók ezekkel az ügyekkel csak az emberek rossz ösztöneire és az irigységére játszanak rá. „Ugye nem gondolják, hogy ez az újságírás csúcsa?”- tette fel a költői kérdést.

Arra a kérdésre, hogy hogy mi szükség van a budai várnegyed rekonstrukciójára, ha az országban statisztikailag igazolhatóan nőtt a szegénység, L. Simon a következőt válaszolta: „Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között.”.

Azzal kapcsolatosan, hogy mennyibe fog kerülni a budai Várban található Karmelita kolostor felújítása, ahová Orbán Viktor és hivatala fog költözni, pedig azt mondta, hogy „sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.”

vs.hu - alfahir.hu