2014. 12. 18. 10:47

Lajos leszúrta vitapartnerét, majd beugrott a hideg patakba

Késsel megsebesített egy horgászt, majd a felelősségre vonás elől a kétfokos vízbe ugrott egy férfi Tasson. A túlsó part felé menekült, de három dolgot kihagyott a számításból: az alig kétfokos vizet, a félméteres iszapot, és azt, hogy nem tud úszni. A rendőrök mentették meg az életét - írja a police.hu.

Esti horgászatra készült Tasson, a Kiskunsági-főcsatornán december 2-án a helyi Sz. László és fia, Sz. Jenő. Utóbbi azzal hívta fel a rendőrséget, hogy a horgászstégen egy vita hevében késsel megsebezte édesapját egy fiatalember. Segítségre azonban inkább a késelőnek volt szüksége, mert meghallva, hogy Sz. Jenő rendőrért telefonál, ruhástul beleugrott a vízbe. A túlsó part felé menekült, de három dolgot kihagyott a számításból: az alig kétfokos vizet, a félméteres iszapot, és azt, hogy nem tud úszni.

Itt menekült Lajos (Fotó: police.hu)

Úgy értékeltem a helyzetet, hogy több rendőr kell az intézkedéshez, ezért a központtal egyeztetve Sebestyén István törzsőrmester, járőr mellé Pintér Gábor törzszászlóssal, baleseti helyszínelővel együtt én is a helyszínre mentem a rendőrautóval – idézte fel Ballai László őrnagy, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának szolgálatirányító parancsnoka. – Tizenöt perccel a bejelentés után értünk a helyszínre, ahol a sértett és fia mutatta, a vízben ragadt a késes fiatalember, mint utóbb megállapítottuk, a tassi F. Lajos.

A rendőrök szólongatták a fiatalembert, ússzon a stéghez, másszon ki. A sötétben zseblámpával megvilágították, és látták, szólni sem bír, a kihűlés szélén áll. A csatorna túlsó partjához volt közelebb, ezért a zsaruk a legközelebbi hídon átkeltek a másik oldalra, közben mentőt kértek a helyszínre.

A fiatalember négy-öt méterre lehetett a parttól. Halkan nyöszörögte, hogy mozdulni sem bír a hidegtől, mindene fáj, el fog merülni – mondta Sebestyén törzsőrmester. – Ledobtuk a kabátunkat, fegyvert, derékszíjat, bilincset, úgy mentünk be a nyakig érő vízbe Ballai őrnaggyal. Két oldalról megfogtuk, és indultunk vele kifelé, közben a stégről a sértett és fia lámpával világított.

A sértett is segített támadója kimentésében

Az iszap miatt kollégáim nehezen mozogtak, ezért én is belegázoltam a vízbe, vittem egy botot, hogy abba kapaszkodva szárazra tudjam húzni mindhármukat – vette át a szót Pintér törzszászlós. Láncot alkottunk, én húztam Sebestyén törzsőrmestert, ő F. Lajost, akit Ballai őrnagy próbált a felszínen tartani, mert akkorra már minden ereje elfogyott. Mindenki szerencsésen partot ért, levettük a fiatalember vizes ruháit, ráadtam a szolgálati kabátomat, majd a sértett száraz felsőruháit is, és beültettük a fűtött járőrautóba. A mentők kórházba vitték, nem történt nagyobb baja, szerencsére időben kimentettük.

Sz. Lászlót a kezén sebezte meg a fiatalember kése, a sérülés nem igényelt orvosi ellátást. F. Lajos ellen a rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, szabadlábon védekezik. Rokonai megköszönték a zsaruknak az életmentést.

alfahir.hu