2014. 09. 11. 18:19

Lebukott a baloldal jelöltje Erzsébetvárosban

Farkas Ferenc, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje Budapest VII. kerületében megtévesztette a választókat, amikor plakátjain és szórólapjain azt sugallta, a baloldali pártok közös jelöltje.

„Farkas Ferenc nem a baloldali összeborulás, hanem csupán a Demokratikus Koalíció fantázianévre hallgató bűnbanda polgármesterjelöltje még akkor is, ha az előbbit akarja elhitetni a választókkal” – ezt a szöveget Stummer János, Budapest VII. kerületének jobbikos polgármesterjelöltje írta ki csütörtök délután Facebook oldalára, aki az ügyben a helyi választási bizottságnál is kifogást emelt.

Beadványában Stummer azt sérelmezte, hogy a plakátok és szórólapok alkalmasak a választópolgárok megtévesztésére, mivel azok azt sugallják, hogy Farkas a DK mellett az MSZP, az Együtt, a PM, az EEE és a Füge közös jelöltje (utóbbi két szervezet a baloldal (ál)civil formációja).

kép

Ezt a választási bizottság is így gondolta, amely szeptember 11-i határozatában megállapította a jogsértést, az érintetteket pedig eltiltotta a további jogsértő tevékenységtől. Farkas Ferencnek három napja van fellebbezni.

alfahir.hu