2014. 03. 19. 09:05

Lehetnek még további Simon Gáborok

A Magyar Nemzet úgy tudja, az MSZP politikusai közül nem csupán Mesterházy Attila korábbi helyettese, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet. Állítólag afrikai úti okmányokkal rendelkeznek más szocialista országgyűlési képviselők is.

Emlékezetes, a Simon-ügyben ugyancsak gyanúsított, remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Welsz Tamás lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak. Az Index akkori cikke szerint volt köztük kitöltött, de találtak úgynevezett biankó okmányokat is.

A Népszabadság a napokban arról számolt be, hogy Welsz Tamás ötszáz magyarnak intézhetett afrikai útlevelet. A férfi egyébként bissau-guineai kormányzati kapcsolatain keresztül szerezte be az iratokat, és olyan magyaroknak adta el, akik – Simonhoz hasonlóan – más néven akartak például bankszámlát nyitni. 

Ezek a kapcsolatok az információk szerint elapadtak vita miatt ugyan, de kérdéses, milyen fontos emberekkel állhatott még kapcsolatban Welsz.

Konkrétumok egyelőre a nyilvánosság előtt nem ismertek, de emlékezetes: a Simon-ügy előtt is csak megszellőztették az információkat, amire persze leintés és számos támadás volt a válasz. Ám kiderült: mégis igaz volt, és későbbre több leleplezést ígértek más szocialisták ügyében is.

Megkerestük az MSZP sajtóosztályát is, ahol a hírre csupán azt reagálták, nem hiszik, hogy lenne olyan "jelenleg vezető pozícióban levő párttag", akinek hamis útlevele lenne. Névtelen vádaskodásra nincs mit reagálni - áll a válaszban.

mno.hu nyomán: alfahir.hu