Lelépett a UKIP-től a kifektetett EP-képviselő - Tovább forgácsolódik a párt

Steven Woolfe közölte: a hónap elején lezajlott brüsszeli verekedés után ott hagyja az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártját (UKIP). A képviselő függetlenként fojtatja az Európai Parlamentben, távozásával volt pártja pedig újabb komoly politikai veszteséget könyvelhet el.

Az Express szerint a politikus ráadásul nem túl kedves szavak kíséretében vált meg a függetlenség pártiaktól:

"Egy önmaguk által kreált halálspirálba kerültek"

- foglalta össze röviden egy interjúban a UKIP jelen állapotáról alkotott véleményét Woolfe, aki szerint "valami rohad" a politikai alakulat háza táján.

A képviselő, aki az egyik legesélyesebb volt a párt vezetői pozíciójának betöltésére, úgy véli: szükség lenne egy erős euszkeptikus erőre, ami hajlandó kikényszeríteni egy teljes Brexitet.

A kiskaput azonban az teheti be végleg a szépreményű formáció számára, ha a pletykák igaznak bizonyulnak, és eddigi legfőbb támogatójuk, a milliomos üzletember, Aaron Banks tényleg megvonja támogatását a UKIP-től.

Nincs komolyabb baja a tegnap kiütött UKIP-es képviselőnek - De mi áll a botrány hátterében?

A UKIP EP-delegációjának tegnapi, verekedésbe torkolló vitája után elájult Steven Woolfe magához tért a kórházban, állapota stabil. Ám ez a Függetlenségi Párt belső viszonyairól annak ellenére sem mondható el, hogy még a botrány mellett is sikerült behúzniuk egy időközi választást. De mit lehet tudni az euszkepticizmus egyik szimbólumaként számontartott párt belső feszültségeiről?

Forrás
Express